Läs allt om MID här!

För tionde året kommer Metal Inspiration Days samla branschen i Jönköping. Under två dagar kommer vi hjälpa er att göra smarta och framför allt lönsamma val i ert företag. Metal Inspiration Days är skapat för att främja och inspirera svensk tillverkningsindustri.

Besöker du Metal Inspiration Days i Jönköping kan vi utlova flera tips och verktyg för att utveckla ditt företag. Metal Inspiration Days erbjuder många intressanta utställare och ett fullspäckat program. Under två dagar bjuder vi på inspirerande föreläsningar och demonstrationer samt att våra utställare visar de senaste nyheterna. Tillsammans för svensk industri! 

Vi ses 29-30 november i Jönköping.

ANMÄL DIG HÄR >

Maskiner som visas under MID

TÄVLA OM BILJETTER PÅ Metal Inspiration Days

Nu har du chansen att få följa med Edströms på Formel 1-resa till Zandvoort i augusti 2024.

Under Metal Inspiration Days i slutet av november kommer vi lotta ut två av de åtråvärda platserna. Du tävlar på plats hos Edströms Maskin den 29-30 nov och vinnarna koras veckan efter.

Vinn biljett till F1 tillsammans med Edströms (finns 2 st pris)
Hotell, middagar, flygbiljetter ingår.

Hoppas vi ses!

Smartare Produktion: Vår Kompetens, Dina Resultat!

Välkommen in till oss och träffa vårt team med erfarna industrispecialister med djupgående kunskap om maskiner, automation, metallbaserad 3D-utskrift, verktyg och optimeringsrådgivning. Vi har den kompetens som krävs för att erbjuda skräddarsydda lösningar som passar din produktionsmiljö.

Samtliga programpunkter är återkommande under båda dagarna. Lunch serveras mellan kl. 12.00 – 13.00 varje dag hos respektive företag, ange vid anmälan var du väljer att äta lunch.

Alla arrangemang är kostnadsfria. Sista dag för anmälan är fredag 25 november. Antalet platser till kvällen är begränsat. Anmälan är bindande.

INSPIRATIONSKVÄLL 29 NOVEMBER

BRYNOLF & LJUNG - Trolleriduon som fick sitt internationella genombrott i Britain’s Got Talent inför över 11 miljoner tittare. För den svenska publiken kom det stora erkännandet med serien ”Brynolf & Ljung – Street magic” på TV4 (2015-2017). Serien har hittills sänts tre säsonger med en halv miljon tittare varje vecka.

HÅKAN ENG håller ihop hela inspirationskvällen. Håkan har under 30 år arbetat med radio, TV och har varit konferencier för flera stora event i Jönköping.

ZYJUNTAN kommer stå för musiken under hela kvällen. Med en bred repertoar kommer de sätta guldkant på MIDs inspirationskväll.

MIDDAG är en viktig del av vår inspirationskväll. Njut av lokalproducerad mat av högsta kvalité.

SCIENCE PARK TOWERS är lokalen för kvällen. En perfekt plats att samla branschen för en trevlig inspirationskväll och avslutning på första dagen för Metal Inspiration Days.

Ny premiummaskin redo för visning

Tornos är en globalt ledande tillverkare som utvecklar, producerar och distribuerar premiummaskiner. Med en mer än 125 års historia är Tornos banbrytande för svarvteknik av schweizisk typ.

Maskinerna använder bearbetningstekniker som lämpar sig för att producera delar som kräver extrem precision och kvalitet. Så oavsett om du väljer att bearbeta enkla eller mycket komplexa detaljer, i små eller stora serier, finns det en maskin för varje behov!

Läs mer om Tornos

MID-dagarna – en av årets höjdpunkter!

MID-dagarna är ett exklusivt samarbete mellan tre av branschens tyngsta aktörer: Edströms Maskin, Stenbergs och ABB Robotics.

I år är maskinhallen mer välfylld än någonsin! Tornos, Kitamura, Haas, Desktop Metal och BLM står redo för att visa körningar.

På Edströms visas allt ifrån 5-axliga fräsar, kompakta horisontalmaskiner, svarv med robot till 3Dskrivare för metall. Dessutom får du chansen att bekanta dig med det nya varumärket Tornos. Hoppas vi ses!