Bygg din robot Pris och offert › Utbildning Universal Robots › Boka demo Vi besöker dig ›

Enkel och flexibel automation

Automatisera och effektivisera genom att kombinera din svarv eller fräs med en lättprogramerad robotarm. Den kräver ingen arbetscell, är otroligt lättprogrammerad och kan utan större problem flyttas mellan olika maskiner.

Robotarna har dessutom ett fördelaktigt pris som och passar både små och medelstora företag där småbatchproduktionskörningar och andra uppställningar annars skulle vara för dyrt. Under fliken AUTOMATION hittar du alla modeller och tillbehör som kan behövas.

När vi säger att UR-roboten kan automatisera nästan vad som  helst menar vi nästan vad som helst – från montering till målning, från skruvdragning till märkning, från paketering till polering, från formsprutning till svetsning och vilka som helst andra processuppgifter du kan komma på. Tack vare UR-familjens flexibilitet är robotarna ännu mer ekonomiskt livskraftiga för mindre partier och montering av blandade produkter.  

Våra modeller

Missa inte vårens utbildningar

För dig som vill veta lite mer än bara en demo är det ett perfekt tillfälle att boka in sig på någon av höstens UR-utbildningar. Vi erbjuder en grundkurs i programmering för Universal Robots. Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig att programmera och hantera roboten på ett grundläggande sätt. Utbildningen varvas med teori och praktiska övningsuppgifter i våra övningsstationer.

Följande steg går vi igenom på utbildningen:
✔ Plocka placera
✔ Program optimering
✔ Palettering
✔ Programflöde
✔ Processapplikation med operatörsval
✔ Säkerhetsinställningar
✔ Flexibla arbetsplan
✔ Avstapling med hjälp av ”forcecontrol”
✔ Autostart av program
✔ Online information
✔ Kurstest

Läs mer och boka plats

Verkstaden FT-Produktion ökar kapaciteten med hjälp av flexibla cobotar

"Tack vare automation kan en operatör ha tre eller fyra maskiner i drift samtidigt utan problem."

Reportage metal-supply.se / FT-Produktion använder sig av flexibla samarbetande robotar, så kallade cobotar, för att öka produktiviteten utan att behöva anställa fler. Den nya tekniken förbättrar även arbetsglädjen genom att de dagliga rutinerna blev mer varierade. Det här är en viktig fördel i en bransch som har svårt att locka till sig och behålla kvalificerad arbetskraft.

För att kunna dra nytta en ökad marknadsefterfrågan använde sig den svenska verkstaden FT-Produktion av specialiserad robotteknik utformad för att uppfylla automationsbehoven hos små och medelstora tillverkningsföretag.

Läs artikel på Metal Supply här

Jag vill veta mer

Frågor?