Edströms Talks - Tornos GT Serien

Edströms har varit agentur för Tornos sedan oktober 2023, och vi kan nu erbjuda Tornos hela maskinprogram där det finns svarvar, flerspindliga maskiner och bearbetningscentra för komplexa delar som kräver hög precision.

Tornos breda produktutbud innehåller bland annat automatsvarvar från 5 axliga maskiner upp till 10+2 och Multiswiss-modeller med 6 och 8 spindel. Vi på Edströms har fokuserat mycket på vår serviceavdelning som har utbildat sig för att ligga i framkant och vi anpassar såklart den tekniska specifikationen efter våra kunders behov. 

Vill du veta mer om Tornos? Kontakta oss idag!

Tornos – Nya hos Edströms

Tornos är en globalt ledande tillverkare som utvecklar, producerar och distribuerar premiummaskiner. Med en mer än 125 års historia är Tornos banbrytande för svarvteknik av schweizisk typ.

I maskinprogrammet finns svarvar, flerspindliga maskiner och bearbetningscentra för komplexa delar som kräver hög precision. Tornos unika lösningar passar utmärkt till marknadssegment som fordon, medicin och dentalteknik, mikromekanik och elektronik.

Maskinerna använder bearbetningstekniker som lämpar sig för att producera delar som kräver extrem precision och kvalitet. Så oavsett om du väljer att bearbeta enkla eller mycket komplexa detaljer, i små eller stora serier, finns det en maskin för varje behov!

tornos_vm.png

Nytt i showroomet- Tornos GT32

GT32 ingår i en serie med automatsvarvar och kännetecknas av en unik B-axelteknologi och är de enda schweiziska svarvarna i sitt slag. Den unika B-axeln gör det möjligt att bearbeta otroligt effektivt och från flera vinklar.

Vill du ha en demokörning eller testköra någon detalj i Tornos GT32 för din produktion? Vi på Edströms är agentur för schweiziska Tornos och vi har en Tornos GT32 på plats i vårt showroom på Solåsen i Jönköping.

Kontakta oss så hjälper vi dig med dina frågor! 

 

Nya MultiSwiss-modeller

Du som känner till Tornos sen tidigare har säkert hört talas om deras omtyckta multiswiss-modeller. Nu introducerar Tornos två nya varianter i denna flerspindliga serie, MultiSwiss 8x26 och MultiSwiss 6x32.

Maskinerna i MultiSwiss-familjen är lika lätta att programmera som enspindliga maskiner men kan samtidigt bemästra de mest komplexa bearbetningsstegen. Med inbyggd teknik kan de leverera cykeltider som kan jämföras med kamstyrda flerspindliga svarvar.

Läs mer >

Rusta för microproduktion

Säg hej till nya SwissNano 10. Detta är modellen för dig med höga precisionskrav på små detaljer. Maskinen är otroligt liten men trots sin storlek klarar den högt tryck.

Med hjälp av maskinens unika rörelse kan du producera allt från de enklaste till de mest komplexa detaljerna med utmärkt finish.

Läs mer >

Automatsvarvar med B-axel ökar kapaciteten avsevärt

Tornos Swiss GT-familj är en serie automatsvarvar. De kännetecknas av en unik B-axelteknologi och är de ända schweiziska svarvarna i sitt slag. Den unika B-axeln gör det möjligt att bearbeta otroligt effektivt och från flera vinklar.

Tillsammans med en roterande borrstation och ett roterande huvud kan du svarva nästa vad som helst. Välkommen till vårt showroom, från mitten av november, då kan du uppleva GT32 in action.

Vill du veta mer om Tornos?

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas
Kontakt