Tornos – Nya hos Edströms

Tornos är en globalt ledande tillverkare som utvecklar, producerar och distribuerar premiummaskiner. Med en mer än 125 års historia är Tornos banbrytande för svarvteknik av schweizisk typ.

I maskinprogrammet finns svarvar, flerspindliga maskiner och bearbetningscentra för komplexa delar som kräver hög precision. Tornos unika lösningar passar utmärkt till marknadssegment som fordon, medicin och dentalteknik, mikromekanik och elektronik.

Maskinerna använder bearbetningstekniker som lämpar sig för att producera delar som kräver extrem precision och kvalitet. Så oavsett om du väljer att bearbeta enkla eller mycket komplexa detaljer, i små eller stora serier, finns det en maskin för varje behov!

tornos_vm.png

Automatsvarvar med B-axel ökar kapaciteten avsevärt

Tornos Swiss GT-familj är en serie automatsvarvar. De kännetecknas av en unik B-axelteknologi och är de ända schweiziska svarvarna i sitt slag. Den unika B-axeln gör det möjligt att bearbeta otroligt effektivt och från flera vinklar.

Tillsammans med en roterande borrstation och ett roterande huvud kan du svarva nästa vad som helst. Välkommen till vårt showroom, från mitten av november, då kan du uppleva GT32 in action.

Nya MultiSwiss-modeller

Du som känner till Tornos sen tidigare har säkert hört talas om deras omtyckta multiswiss-modeller. Nu introducerar Tornos två nya varianter i denna flerspindliga serie, MultiSwiss 8x26 och MultiSwiss 6x32.

Maskinerna i MultiSwiss-familjen är lika lätta att programmera som enspindliga maskiner men kan samtidigt bemästra de mest komplexa bearbetningsstegen. Med inbyggd teknik kan de leverera cykeltider som kan jämföras med kamstyrda flerspindliga svarvar.

Läs mer >

Rusta för microproduktion

Säg hej till nya SwissNano 10. Detta är modellen för dig med höga precisionskrav på små detaljer. Maskinen är otroligt liten men trots sin storlek klarar den högt tryck.

Med hjälp av maskinens unika rörelse kan du producera allt från de enklaste till de mest komplexa detaljerna med utmärkt finish.

Läs mer >

Vill du veta mer om Tornos?

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas
Kontakt