Desktop Metal

3D-skrivare för utskrift i metall som tar prototypframställning och massproduktion av produkter till en helt ny nivå. Med Desktop Metals patenterade teknik öppnas möjligheten att producera komplexa detaljer i hög hastighet och till bra kvalitet.

Företaget Desktop Metal grundades år 2015 i Burlington, Massachusetts, och har sedan start strävat efter att kunna erbjuda ett brett spektrum av lösningar inom 3D-skrivarteknik. 

Det tar inte längre veckor för att ta fram en prototyp eller tillverka specifika delar, det tar några dagar. Desktop Metal ligger i framkant när det gäller utvecklingen av 3D-teknik, och har utsetts till ett av världens 30 mest lovande teknikföretag av World Economic Forum (2017).

DM_LogoRGB_2.png

Prototyper som tål belastning

Med moderna plastskrivare kan man som känt producera delar av bra kvalitet, men de är ofta begränsade till visuella prototyper, eftersom plast helt enkelt inte kan stå emot hög belastning.

Tidigare har man behövt tillverka funktionella prototyper i metall med traditionella processer - som fräsning, slipning, gjutning eller CNC-bearbetning. Dessa processer är dyra och tidskrävande. Men dagens metallskrivare ändrar på detta och man kan nu producera hållbara metallverktyg snabbare och mer kostnadseffektivt.

Nyhet i vår produktportfölj

I början av maj kunde Edströms Maskin AB berätta om det senaste tillskottet till deras maskinhall: 3D-skrivarsystemet Studio System™ 2 från det amerikanska teknikföretaget Desktop Metal. Printern är ett nytt och kontorsanpassat system som förenklar tillverkningen av metalldetaljer och prototyper.

Läs mer
Studio System™ 2
Shop System™
Production System™

Lär dig mer

Vill du veta mer om 3D-utskrifter i metall? Tveka inte att ta kontakt med oss.

Desktop Metal