Lagun – Maskiner för stora detaljer

Varumärket Lagun är specialister inom frästeknik, med fokus på utveckling av stora och komplexa maskiner och maskindelar med ett högt förädlingsvärde. I sortimentet återfinns en lång rad olika fräsmodeller med X-rörelse från 2 000 mm till 20 000 mm. Här hittar du alltifrån golvverk och aborrverk till klassiska bäddfräsmaskiner. De tillverkar sina egna fräshuvuden med en indexeringsnoggrannhet på mellan 2,5 till 0,03 grader.

Lagun, som idag är en del av Maher Holding-gruppen, tillverkade sina första maskiner för verkstadsindustrin redan 1954. Sedan dess har företaget erbjudit kundanpassade lösningar för krävande aktörer inom industri och verkstad världen över. En produktportfölj fylld av flexibla och lättmanövrerade maskiner som möter kundernas komplexa behov.

Lagun har en högkvalificerad utvecklingsavdelning som ständigt söker efter nya möjligheter och alternativ, och fem procent av den årliga omsättningen satsas på just utveckling och innovation. På detta sätt kan de garantera produkter som alltid ligger i absolut framkant.

Bäddfräsar

Laguns fräshuvuden

Med hjälp av Laguns stabila fräshuvuden kan man bearbeta snabbt och exakt med en otrolig precision.

Laguns bäddfräsar

Med mer än 60 års erfarenhet har LAGUN tillverkat fräsmaskiner som sträcker sig från traditionella bäddmaskiner till de mest innovativa, högpresterande fräsmaskinerna.

Det finns ett stort utbud av maskiner. I filmen får du en presentation av utbudet Lagun har att erbjuda.

Nytt huvud ger snabb, smidig och repeterbar fräsbearbetning

Lagun är kända för sin kraftiga huvuden. Med Laguns nya fräshuvud LU C möjliggörs simultan fräsbearbetning.

✔ Simultan körning/fräsbearbetning
✔ Röra indexerings positioner
✔ Motoriserad rotation
✔ 8000 varv/minut

Se film >

Bäddfräsar i CM-serien

CM-serien för bäddfräsmaskiner definieras som en mycket mångsidig serie med kompakt och robust design. Den kan hantera detaljer upp till 12 meter med knappast några viktbegränsningar, eftersom de har ett fast bord men rörlig pelare som rör sig i längdriktningen. Att Lagun kan erbjuda den här lösningen på 4 meters modellen anses unikt.

Se gärna filmen för ännu bättre förståelse för denna kvalitetsmaskin!

Bäddfräsar i BM-serien

Laguns nydesignade maskiner hanterar riktigt tunga detaljer från 2–12 meter. Fast bord och rörlig pelare med rörelse i längdriktningen gör detta möjligt.

BM-serien finns i flera storlekar och med olika rörelser. En mångsidig lösning är ett vinnande koncept.