Lagun – Maskiner för stora detaljer

Lagun är ett varumärke som kännetecknas av ett brett utbud av möjligheter i frästekniken. De har sedan 1954 byggt maskiner till verkstadsindustrin. Lagun tillverkade sina första maskiner för mer än ett halvt sekel sedan. De kan erbjuda kundanpassade lösningar för krävande verkstäder.

De har en högkvalificerad utvecklingsavdelning som bygger på innovation och ett ständigt sökande efter möjligheter och alternativ. De fördelar mer än 5% av deras omsättning på utveckling och innovation.

Focus: Dimension - Precision - Multiprocess
”Vi är specialister på frästeknik och har fokuserat på utvecklingen av stora och komplexa maskiner och maskindelar med ett högre förädlingsvärde”.

Lagun har en mängd olika fräsmodeller med X-rörelse från 2000 mm till 20000 mm. Golvverk, aborrverk och klassiska bäddfräsmaskiner. De bygger sina egna fräshuvuden med en indexeringsnoggrannhet på mellan 2,5 grader till 0,03 grader. 

Bäddfräsar

Laguns fräshuvuden

Med hjälp av Laguns stabila fräshuvuden kan man bearbeta snabbt och exakt med en otrolig precision.

Laguns bäddfräsar

Med mer än 60 års erfarenhet har LAGUN tillverkat fräsmaskiner som sträcker sig från traditionella bäddmaskiner till de mest innovativa, högpresterande fräsmaskinerna.

Det finns ett stort utbud av maskiner. I filmen får du en presentation av utbudet Lagun har att erbjuda.

Nytt huvud ger snabb, smidig och repeterbar fräsbearbetning

Lagun är kända för sin kraftiga huvuden. Med Laguns nya fräshuvud LU C möjliggörs simultan fräsbearbetning.

✔ Simultan körning/fräsbearbetning
✔ Röra indexerings positioner
✔ Motoriserad rotation
✔ 8000 varv/minut

Se film >

Bäddfräsar i CM-serien

CM-serien för bäddfräsmaskiner definieras som en mycket mångsidig serie med kompakt och robust design. Den kan hantera detaljer upp till 12 meter med knappast några viktbegränsningar, eftersom de har ett fast bord men rörlig pelare som rör sig i längdriktningen. Att Lagun kan erbjuda den här lösningen på 4 meters modellen anses unikt.

Se gärna filmen för ännu bättre förståelse för denna kvalitetsmaskin!

Bäddfräsar i BM-serien

Laguns nydesignade maskiner hanterar riktigt tunga detaljer från 2–12 meter. Fast bord och rörlig pelare med rörelse i längdriktningen gör detta möjligt.

BM-serien finns i flera storlekar och med olika rörelser. En mångsidig lösning är ett vinnande koncept.