Edströms nya Tornos-specialist: Välkommen Martin Gustavsson!

I början av maj påbörjade Martin Gustavsson sin nya roll som produktspecialist för varumärket Tornos på Edströms Maskin. Med sin omfattande expertis inom maskinproduktion, särskilt inom längdsvarvning, kommer han att hjälpa Edströms kunder genom att assistera dem med både val av Tornos-maskiner och löpande support.

Martin Gustavsson_SoMe_1x1.jpg

Martin, som är hemmahörande i Värnamo, kommer senast från Thule där han arbetat i fyra år, men började sin karriär som CNC-programmerare och ställare direkt efter skolan, vilket han jobbade med sju år.

- Jag har alltid haft ett driv för att arbeta med precision och att utveckla detaljer med snäva toleranser, berättar Martin och fortsätter: Därför kändes det väldigt familjärt att komma tillbaka till den världen när jag tog rollen på Edströms.

Martin beskriver sin första månad på Edströms som både fartfylld och spännande.
- Jag började veckan innan Elmia drog igång, så jag hoppade rätt in i hetluften och inledde med att följa med Edströms och representera Tornos under mässan.

Expertis som skapar värde inom flera områden

I rollen som produktspecialist kommer en stor del av hans arbete bestå av att erbjuda Edströms kunder sina expertkunskaper om Tornos och hjälpa dem med allt som rör maskinerna. Men rollen är bred, och han tillägger att han utöver att vara direkt kundstöd även kommer att ha en viktig roll i Edströms säljteam. 

- Jag kommer att hjälpa säljarna att få fram rätt produktinformation när de är ute hos kunderna, och då kommer jag att få en möjlighet att lära känna kunderna och deras behov bättre också. På sikt kommer jag även utföra cykeltidsberäkningar, så det är en ganska bred roll, vilket känns kul.

Premiummaskiner med lösningar för flera branscher

Maskintillverkaren Tornos, känd för sina avancerade bearbetningsmaskiner, är ett nytt tillskott under Edströms Maskins varumärkesparaply. Deras lösningar passar utmärkt till marknadssegment som fordon, medicin och dentalteknik, mikromekanik och elektronik. Sedan Edströms blev agentur för Tornos i oktober 2023, har de kunnat erbjuda hela Tornos maskinprogram, inklusive svarvar, flerspindliga maskiner och bearbetningscentra för komplexa och högprecisionsdelar.

Martin berättar att Tornos väcker stort intresse bland kunder, från mindre företag till större industrier.

- Det som verkligen utmärker Tornos maskiner är deras höga kvalitet, precision och användarvänliga gränssnitt, vilket gör dem till en attraktiv lösning för många företag, säger Martin. Om man eftersöker precision är det helt rätt maskin att välja, fortsätter han. 

3 snabba med Martin

Vad är det som gör Edströms Tornos-erbjudande unikt?
- Det som verkligen gör Edströms Tornos-erbjudande unikt är vår satsning på service och support. Vi har utbildat våra servicetekniker på plats hos Tornos, så vi kan erbjuda riktigt bra och specialiserad support som komplett lösning till våra kunder.

I din nya roll kommer du ha att ha en hel del kundkontakt. Hur tänker du kring det kopplat till Tornos, ett varumärke som många kanske inte har så stor erfarenhet eller kunskap kring?
- Kundkontakten är avgörande. Det handlar om att skapa trygghet för kunden, särskilt om de inte har erfarenhet av längdsvarvar. Eftersom en längdsvarv skiljer sig från en vanlig svarv, är det viktigt att ge dem det stöd och den trygghet som de behöver för att komma igång. Som produktspecialist är min roll därför viktig att säkerställa att Tornos får en stark etablering på marknaden.

När Martin inte jobbar tycker han och hans sambo om att besöka second hand-butiker, fika, strosa runt i trädgårdshandlar och njuta av god mat och dryck.

Finns det något du ser extra mycket fram emot till sommaren?
- Just nu ser jag fram emot att se Bruce Springsteen som spelar på Tele2 Arena i juli, avslutar Martin.

 

Vi hälsar Martin varmt välkommen till oss på Edströms!