Desktop Metal – Nyhet i produktportföljen

I dagarna kunde Edströms Maskin AB berätta om det senaste tillskottet till deras maskinhall: 3D-skrivarsystemet Studio System™ 2 från det amerikanska teknikföretaget Desktop Metal. Printern är ett nytt och kontorsanpassat system som förenklar tillverkningen av metalldetaljer och prototyper.

Henrik Olsson, vd på Edströms Maskin AB, beskriver maskinen som ett välkomnat komplement i produktportföljen:

– Vi är väldigt glada att framöver kunna erbjuda denna typ av lösning till våra kunder. Det som tilltalade oss, och som vi tror både nya och befintliga kunder kommer att uppskatta, är maskinens smidiga tvåstegsprocess och storlek, unika patenterade teknik och förmåga att kunna producera komplexa detaljer i hög hastighet. Tillsammans med våra övriga lösningar för metallbearbetning, som idag utgör vårt huvudsakliga fokus, ser vi Studio System 2 som ett givet komplement...

Läs vidare

Maskiner på mässan

Möt oss på Elmia Vertygsmaskiner 10-13 maj i monter B05:30/B05:28

10–13 maj är det äntligen dags för årets mässa Elmia Verktygsmaskiner. Edströms kommer så klart finnas på plats, där Verktyg- och Maskin-avdelningen delar monter. Det blir stort fokus på både automationslösningar och ToolBar-skåp, med demovisningar och mycket annat spännande.

Elmia Verktygsmaskiner har anordnats sedan 2016 och Edströms har medverkat på samtliga mässor. Eftersom pandemin satte stopp för fjolårets upplaga finns nu ett stort uppdämt intresse för nyheter och att ta del av det senaste. Edströms kommer närvara med flera maskiner och kunnig personal på plats.

– Detta är årets höjdpunkt för många inom industrin. Alla som närvarar vill ta del av de senaste trenderna och branschnyheterna. Vi kommer satsa hårdare än någonsin för att ge alla som besöker vår monter bästa möjliga upplevelse, berättar Henrik Olsson, VD på Edströms Maskin. 

Fokus maskinbetjäning

Easy Automation by Edströms är en av de spännande nyheterna som kommer presenteras. Automationslösningen har Edströms tagit fram tillsammans med våra integratörer, med fokus på att möjliggöra enkel automation även för mindre bolag. Automationslösningar är det senaste steget i maskinbranschen, där Edströms ligger i framkant.

– Mässan är fantastiskt bra, dessutom ett utmärkt skyltfönster att visa upp nyheter som Easy Automation. En av våra största leverantörer, Haas, har även tagit fram ett koncept med standardlösningar. Denna riktar sig till både robotar och maskiner som ger oerhörda möjligheter att utveckla produktioner, berättar Henrik Olsson.

ToolBar – lagerlösning för verktyg och förnödenheter

ToolBar, som stått för en mindre revolution när det gäller lagerlösningar för verktyg och förnödenheter, kommer givetvis ha hög närvaro på mässan. Flera olika ToolBar-skåp kommer finnas på plats, med ett par tekniker som står redo att demonstrera och visa alla fördelar som skåpen erbjuder. ToolBar erbjuder lösningar för allt från skärande verktyg till skrymmande förnödenheter.

– Förra året blev ett oerhört lyft för ToolBar. Hajpen har varit stor och vi märker en stor efterfrågan på denna typen av lösningar. Så vi ser väldigt mycket fram emot mässan. Det kommer kunder från hela Sverige och vi är på mässan för att inspirera och visa hur tekniken kan gynna deras lönsamhet. Vi kör demovisningar av olika maskiner och visar möjligheterna med systemet som sådant. Det kommer bli en härlig mässa som vi har mycket stora förhoppningar på, säger Edströms Verktygs VD Viktor Wessbo.

Mer om ToolBar

Kitamura - för bästa precision och resultat

Kitamura är känt för sin höga tillförlitlighet samt välbyggda maskiner och unika lösningar. Maskinkonstruktion som sticker ut genom att vara otroligt gedigen och stabil vilket ger fantastiskt fina resultat och lång livslängd på verktygen.

På mässan kommer du kunna titta närmare på Kitamura MyCenter HX400 (horisontell fleroperationsmaskin med världens snabbaste plangejdskonstruktion), Kitamura "SparkChanger" (arbetar otroligt snabbt med 180° roterande pallettbord) och den kompakta Sverigenyheten Kitamura MedCenter5ax som inte kräver mer än 1,2 x 2 meter i yta men ändå klarar komplexitet i både låg- och högvolymsproduktion med ortoliga resultat.

Mer om Kitamura

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om mässan, boka dig dig på ett besök eller har några andra frågor.