Nyheter och kommande event

Prestera mera med Kitamura HX800G/1000

Kitamuras horisontella fleroperationsmaskin HX800G/1000 har inbyggda, högpresterande funktioner som ökar din produktivitet.

✔ Världens snabbaste 60m / min (2,362ipm) snabba matar på solida lådor
✔ Största arbetshölje jämfört med tävlingen
✔ Patenterad dubbelskulskruv och dubbel feedback-teknik i X-, Y-, Z-axlar
✔ Standard 62-verktyg (fältet kan utvidgas) ATC kan fixas i fältet till 212 verktyg
✔ Kraftfull 53 HK, 4-stegs växeldriven, 12 000 varv/min.
✔ Standard fullt 4:e axel, roterande bord. Enkel uppsättning av delar och hög noggrannhet
✔ Exceptionell spånhantering med standard transportör
✔ Standard 220psi kylvätska genom spindeln

Se alla Horisontella från Kitamura

5-axlig precision

Kitamura MedCenter 5AX kräver en minimal golvyta på endast 1,2 x 2 m. Maskinen är byggd för både låg- och högvolymsproduktion och har ett arbetsområde på 220 x 175 mm.

Förberedd för 12 paletter med möjlighet till obemannad körning
Idealisk för verktyg med liten diameter som öppnar upp för bearbetning av små detaljer
Lämpad för fräsning av hårda material med krav på precision
Superfinish som är svårslagen.

 

Läs produktbroschyren

Tack för att ni kom!

I veckan var det dax för sjunde upplagan av Metal Inspiration Days i Jönköping. Ni var många som kom och det är vi riktigt glada för. Dagarna öppnade upp för många givande samtal både mellan er som kunder och mellan oss leverantörer. Maskinerna gick på högvarv och riktiga bitar svarvades, frästes och programmerades för fullt och många smarta tillbehör presenterades av våra medutställare.

Onsdagskvällen avslutades med att vi blev lurade av Joe Labero under mycket skratt. Ett gott julbord serverades och vi fick chansen att prata mer med varandra. En härlig kväll helt enkelt.

Maskinerna står kvar i vårt showroom och du som inte hade möjlighet att komma förbi under dessa två dagar är varmt välkommen att höra av dig för en rundvisning.

Stort tack till er som kom och välkomna tillbaka nästa år!

Årets vinnare av Ungdoms-SM i CNC-svarvning på Elmia Subcontractor

Förstapriset i årets SM-tävling i CNC-teknik gick till Mälardalens Tekniska gymnasium. Grattis säger vi på Edströms. Tävlingen arrangeras varje år på Elmia Subcontractor och Edströms fortsätter vara med att vara huvudsponsor och arrangör tillsammans med SKTC. Våra Haas ST 20-Y svarvar gick varma och våra applikationstekniker Odd och Björn bedömde för fullt ända in i finalen tillsammans med SKTC.

Lär mer här

Detaljladdare från Haas

Vill du öka kapaciteten på din svarv eller fräs utan att anställa? Då kan Haas automatiska portalladdare vara lösningen. På ett kostnadseffektivt och enkelt sätt ökar du din obevakade körning upp till 6 timmar.

Varför betala mer?
✔ Enkel och prisvärd portalladdare
✔ 50 platser
✔ Obemannad körning
✔ Payback på mindre än 6 månader

 

Läs fler nyheter här

Metal Inspiration Days 27-28 nov

I slutet av november var det dax för sjunde upplagan av Metal Inspiration Days i Jönköping. På årets Metal Inspiration Days fortsatte vi på det vinnande konceptet Money. Making. Machines. Tjäna mer pengar i Sverige. För vad är egentligen det viktigaste när det väl kommer till kritan för svensk tillverkningsindustri? Jo, ökad lönsamhet.

Var du en av dem som besökte Metal Inspiration Days i Jönköping hoppas vi att du fick med dig flera tips på hur man kan utveckla sitt företag. Under två dagar bjöd vi på inspirerande demonstrationer och nyheter från våra medutställare. 

Välkommen igen på Metal Inspiration Days 2020! Ett unikt samarbete mellan några av branschens tyngsta aktörer.

Sverigepremiär i vårt showroom

Äntligen har vi en UMC-1000 på plats i vårt showroom! Maskinen är en lättanvänd 5-axlig bearbetningsmaskin som klarar riktigt stora detaljer och dessutom är riktigt prisvärd.

UMC-1000 är det perfekta alternativet för verkstäder som vill ha en lättanvänd 5-axlig lösning för att hantera större delar. Den ger samma verkstadsbeprövade prestanda och värde som vår populära UMC-750 men med ökad rörelse och en större platta. Välkommen att kontakta oss för en närmare titt eller besök oss på Metal Inspiration Days 27-28 november när vi visar denna och mycket mer.

Se film

Metal Inspiration Days

Nu släpps UR16e till försäljning!

Idealisk för automatisering av tunga material och maskinbearbetning. UR16e har en lyftkapacitet på 16 kg och en räckvidd på 900 mm.

Kontakta oss för mer information
info@edstroms.com eller 036-39 20 00

Se alla modeller

Bearbeta 5-axligt på ett nytt sätt!

5-axlig bearbetning – Kompakt maskin med portalladdare och med sinne för komplexa och komplicerade detaljer!

Ett nytt sätt att bearbeta och automatisera dina små, komplicerade delprocesser. Denna mycket exakta maskin kan bearbeta en mängd olika detaljer med hjälp av en enda riggning och är idealisk för ett stort antal komplexa och komplicerade delar med krav på mikronoggrannhet.

Kontakta oss för mer information!

Se film så förstår du vad vi menar

Finansiera ditt maskinköp med Haas Financing

ERBJUDANDE
✔ 3 år = Noll ränta / Noll avgifter

✔ 4 år = 0,99% fast ränta / Noll avgifter
✔ 5 år = 1,99% fast ränta / Noll avgifter

Gäller vid köp av ny HAAS maskin.
Villkoren för finansieringen gäller vid
10% handpenning samt 10% restvärde.

Läs mer

Perfekt för högvolymproduktion med obevakad drift!

Öka produktiviteten på din UMC-1000 med vår fullständigt integrerade Palettpool med 8 stationer.

Helt integrerad lösning
Stationerna kan schemaläggas individuellt enligt prioritet och sekvenseringskrav, vilket gör att högprioriterade delar kan bearbetas först eller oftare. Kompletta stationer returneras automatiskt till hållplatsen, eller kan sekvenseras till en skyddad operatörsstation för omedelbar avlastning och omlastning. Palletlösningen måste beställas med maskinen.

✔ 8 + 1 stationer (8 lagringsplatser + 1 bearbetningsstation)
✔ Inkluderar 50 + 1 verktygsmagasin 40 kona
✔ 100 kg max nyttolast per station (arbetsstycke + arbetshållande)
✔ 356 mm dia. x 533 mm långt arbetsstycke 
✔ Anvisad last / loss station
✔ Måste beställas tillsammans med maskinen

> Ta mig till Haas sida för mer specifikationer
Kontakta fredrik.salomonson@edstroms.com för mer information! 

HAAS-maskin med automationslösning

Prisvärd kombination från Edströms.

Kontakta fredrik.salomonsson@edstroms.com eller adam.asplund@edstroms.com för mer information! 

Sponsrar Ungdoms-SM i CNC-svarvning på Elmia Subcontractor

Även i år är Edströms engagerade i ”Ungdoms-SM i CNC-svarvning” under Elmia Subcontractor 12-15 november. I tävlingsmontern MG01:22 kommer Edströms bidra med tre stycken Haas ST 20-Y svarvar och vår applikationstekniker Odd Sander är som vanligt tongivande både i val av tävlingsmoment och i bedömningen av de tävlande tillsammans med Per Fredriksson på SKTC.

Tävlingen
Under våren och hösten har 8 lag kvalificerat sig att under tre dagar göra upp om titeln: ”Sveriges bästa ungdomssvarvare”. Tävlingen går ut på att efter en ritning programmera en CNC-styrd svarv och producera detaljer. Detaljerna poängsätts efter mått inom toleranser. Även en del felsökning och andra teoretiska inslag finns med under tävlingsdagarna. Varje lag består av två personer och det är framför allt elever från industritekniska programmet som deltar.

Ta tillfället att prata svarv med oss
Självklart kan vi inte få nog av att prata svarv. Passa på att ta dig närmare titt på våra tävlingsmaskiner Haas ST 20-Y, vi finns på plats för frågor.

Läs mer om SKTCs engagemang

FT production har ökat sin kapacitet med Cobots

Verkstaden FT-Produktion ökar kapaciteten med hjälp av flexibla cobotar. "Tack vare automation kan en operatör ha tre eller fyra maskiner i drift samtidigt utan problem."

FT-Produktion använder sig av flexibla samarbetande robotar, så kallade cobotar, för att öka produktiviteten utan att behöva anställa fler.
Den nya tekniken förbättrar även arbetsglädjen genom att de dagliga rutinerna blev mer varierade. Det här är en viktig fördel i en bransch som har svårt att locka till sig och behålla kvalificerad arbetskraft.

Läs artikel på Metal Supply här