Nyheter och kommande event

Sponsrar Ungdoms-SM i CNC-svarvning på Elmia Subcontractor

Även i år är Edströms engagerade i ”Ungdoms-SM i CNC-svarvning” under Elmia Subcontractor 12-15 november. I tävlingsmontern MG01:22 kommer Edströms bidra med tre stycken Haas ST 20-Y svarvar och vår applikationstekniker Odd Sander är som vanligt tongivande både i val av tävlingsmoment och i bedömningen av de tävlande tillsammans med Per Fredriksson på SKTC.

Tävlingen
Under våren och hösten har 8 lag kvalificerat sig att under tre dagar göra upp om titeln: ”Sveriges bästa ungdomssvarvare”. Tävlingen går ut på att efter en ritning programmera en CNC-styrd svarv och producera detaljer. Detaljerna poängsätts efter mått inom toleranser. Även en del felsökning och andra teoretiska inslag finns med under tävlingsdagarna. Varje lag består av två personer och det är framför allt elever från industritekniska programmet som deltar.

Ta tillfället att prata svarv med oss
Självklart kan vi inte få nog av att prata svarv. Passa på att ta dig närmare titt på våra tävlingsmaskiner Haas ST 20-Y, vi finns på plats för frågor.

Metal Inspiration Days 27-28 nov

I slutet av november är det dax för sjunde upplagan av Metal Inspiration Days i Jönköping. På årets Metal Inspiration Days fortsätter vi på det vinnande konceptet Money. Making. Machines. Tjäna mer pengar i Sverige. För vad är egentligen det viktigaste när det väl kommer till kritan för svensk tillverkningsindustri? Jo, ökad lönsamhet.

Besöker du Metal Inspiration Days i Jönköping kan vi utlova flera tips och verktyg för att utveckla ditt företag. Under två dagar bjuder vi på inspirerande föreläsningar och demonstrationer samt att våra medutställare visar de senaste nyheterna. Tillsammans hjälper vi er!

27-28 november samlas branschen i Jönköping! Välkommen att besöka oss på Metal Inspiration Days 2018! Ett unikt samarbete mellan några av branschens tyngsta aktörer.

 

Läs mer och anmäl dig här

Nu släpps UR16e till försäljning!

Idealisk för automatisering av tunga material och maskinbearbetning. UR16e har en lyftkapacitet på 16 kg och en räckvidd på 900 mm.

Kontakta oss för mer information
info@edstroms.com eller 036-39 20 00

Se alla modeller

Bearbeta 5-axligt på ett nytt sätt!

5-axlig bearbetning – Kompakt maskin med portalladdare och med sinne för komplexa och komplicerade detaljer!

Ett nytt sätt att bearbeta och automatisera dina små, komplicerade delprocesser. Denna mycket exakta maskin kan bearbeta en mängd olika detaljer med hjälp av en enda riggning och är idealisk för ett stort antal komplexa och komplicerade delar med krav på mikronoggrannhet.

Kontakta oss för mer information!

Se film så förstår du vad vi menar

Finansiera ditt maskinköp med Haas Financing

ERBJUDANDE
✔ 3 år = Noll ränta / Noll avgifter

✔ 4 år = 0,99% fast ränta / Noll avgifter
✔ 5 år = 1,99% fast ränta / Noll avgifter

Gäller vid köp av ny HAAS maskin.
Villkoren för finansieringen gäller vid
10% handpenning samt 10% restvärde.

Läs mer

Perfekt för högvolymproduktion med obevakad drift!

Öka produktiviteten på din UMC-1000 med vår fullständigt integrerade Palettpool med 8 stationer.

Helt integrerad lösning
Stationerna kan schemaläggas individuellt enligt prioritet och sekvenseringskrav, vilket gör att högprioriterade delar kan bearbetas först eller oftare. Kompletta stationer returneras automatiskt till hållplatsen, eller kan sekvenseras till en skyddad operatörsstation för omedelbar avlastning och omlastning. Palletlösningen måste beställas med maskinen.

✔ 8 + 1 stationer (8 lagringsplatser + 1 bearbetningsstation)
✔ Inkluderar 50 + 1 verktygsmagasin 40 kona
✔ 100 kg max nyttolast per station (arbetsstycke + arbetshållande)
✔ 356 mm dia. x 533 mm långt arbetsstycke 
✔ Anvisad last / loss station
✔ Måste beställas tillsammans med maskinen

> Ta mig till Haas sida för mer specifikationer
Kontakta fredrik.salomonson@edstroms.com för mer information! 

HAASMAskin med automationslösning

Prisvärd kombination från Edströms.

Kontakta fredrik.salomonsson@edstroms.com eller adam.asplund@edstroms.com för mer information! 

FT production har ökat sin kapacitet med Cobots

Verkstaden FT-Produktion ökar kapaciteten med hjälp av flexibla cobotar. "Tack vare automation kan en operatör ha tre eller fyra maskiner i drift samtidigt utan problem."

FT-Produktion använder sig av flexibla samarbetande robotar, så kallade cobotar, för att öka produktiviteten utan att behöva anställa fler.
Den nya tekniken förbättrar även arbetsglädjen genom att de dagliga rutinerna blev mer varierade. Det här är en viktig fördel i en bransch som har svårt att locka till sig och behålla kvalificerad arbetskraft.

Läs artikel på Metal Supply här

Se film