Bygg din robot Pris och offert › Webbdemo Boka här ›
Applikationer Läs mer > Case stories Så använder våra kunder sina robotar>

COBOTAR med BANBRYTANDE FÖRDELAR

Universal Robots samarbetande robotar är utformade för att dela arbetsyta med människor, vilket gör automatisering enklare än någonsin för företag av alla storlekar. Detta har gjort Universal Robots robotar banbrytande för en mängd olika applikationer.

Cobotarna ger den som tillverkar tillgång till avancerad robotautomatisering utan extra kostnader vilket gör att investeringen blir överkomlig även för små produktionskörningar och blandat produktsortiment.

Familjen med möjligheter

I robotfamiljen finns fyra olika val av lyftkapacitet – 3, 5, 10 och 16 kg – som möjliggör en mängd olika tillämpningar. Och med sex grader av rörelsefrihet, en otrolig flexibilitet och enkel integration i befintliga produktionsmiljöer, är Universal Robots cobotar byggda för att utföra mer.

Under fliken "Bygg din robot" får du mer information om respektive robot och en bild av vilka tillbehör som du kan komplettera med.

Bästa och mest specifik hjälp kring vilken "familjemedlem" som skulle passa bäst in i din produktion får du naturligtvis genom att ta kontakt med någon av oss robotspecialister.

Läs mer om modeller och tillbehör

1. ENKEL PROGRAMMERING

Operatörer utan någon programmeringserfarenhet kan snabbt programmera UR-robotarna tack vare den patenterade, intuitiva 3D-visualiseringen. Det enda de behöver göra är helt enkelt att föra roboten till de önskade positionerna eller använda pilknapparna på den lättanvända pekskärmen.

2. SNABB INSTALLATION

Till och med outbildade operatörer blir förvånade den första gången de ska installera en UR-robot. Att packa upp roboten, montera den och programmera den första enkla uppgiften tar vanligen mindre än en timme. Enligt våra kunders erfarenhet tar det i genomsnitt bara en halv dag att göra en fullständig installation.

3. FLEXIBEL

Robotarna är lätta, platsbesparande och enkla att återinstallera till flera applikationer utan att ändra din produktionslayout. Att flytta coboten till en ny process är snabbt och enkelt, vilket ger dig flexibiliteten att automatisera även korta körningar och frekventa produktbyten.

4. SAMARBETANDE OCH SÄKER

Fler än 80 procent av UR-robotarna i drift runt om i världen arbetar sida vid sida med människor utan några säkerhetsskydd som skärmar av dem. Ge smutsiga, farliga och tråkiga jobb till robotarna och minska arbetsbelastning och skador på personalen.

Jag vill veta mer

Är du nyfiken på våra robotar och vill veta mer om hur de skulle samarbeta i just din produktion och tillverkning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Enkla att programmera och automatiserar nästan allt

När vi säger att UR-roboten kan automatisera nästan vad som helst menar vi nästan vad som helst – från montering till målning, från skruvdragning till märkning, från paketering till polering, från formsprutning till svetsning och mycket mer. Tack vare UR-familjens flexibilitet är robotarna ännu mer ekonomiskt livskraftiga för mindre partier och montering av blandade produkter.

UR-robotarna är formgivna för att imitera en mänsklig arms rörelsemönster och för övrigt är det enda som behövs för att programmera och omprogrammera robotarmarna en mänsklig arm. Det kan inte bli enklare. Även en oerfaren programmerare kan snabbt lära sig grunderna.

Bygg din robot › UTBILDNING › Jag vill veta mer ›