Shop System – vår senaste 3D-printer!

Edströms tar ännu ett stort steg in i framtiden av 3D-skrivarsystem med förvärvet av Desktop Metals Shop System. Johan Magnusson, ansvarig säljare på Edströms, delar med sig av spännande insikter om den nya 3D-skrivaren och dess fördelar för företaget och dess kunder.

EM01-Desktop-Metal.png

Johan Magnusson, Säljare Edströms Maskin


Det finns många anledningar till det nya tillskottet Shop System från det amerikanska teknikföretaget Desktop Metal. En av de mest framstående fördelarna enligt Johan är dess förmåga att effektivisera produktutvecklingsprocessen.
– "Med Shop System kan vi ta fram en färdig detalj i rätt material och ha den i handen på under en vecka. I andra fall där man beställer en helt ny del kan det ta ett halvår att få hem produkten" säger Johan.

Ökad produktionskapacitet

Genom att använda sig av tekniken binder jetting är maskinen även lämpad för serieproduktion och batch-tillverkning. Maskinen gör det möjligt att tillverka flera delar samtidigt vilket sätter den i en klass för sig när det gäller produktionskapacitet.

En av de mest imponerande fördelarna med Shop System är dess förmåga att skapa komplexa former och detaljer. Till skillnad från traditionella maskiner där det endast går att få till raka linjer genom att borra till exempel, så går det att skapa svängda kanaler med Shop System. Genom dess teknik bygger man lager för lager, vilket öppnar upp en helt ny dimension av designfrihet.

Användarvänlig programvara

Shop System fungerar sömlöst med användarvänlig programvara. Genom att importera en 3D-modell räknar maskinen automatiskt ut tillverkningsprocessen och uppbyggnad.
–" I Shop System jobbar man med ett material till skillnad från Studio System där man i princip kan byta varje gång. Just nu är rostfritt populärt, men det utvecklas och testas fram nya material löpande" berättar Johan.

En av de mest betydande hållbarhetsaspekterna är möjligheten att producera produkter lokalt och minska behovet av transporter. Ledtiderna förkortas drastiskt, vilket möjliggör snabbare produktutveckling och konkurrenskraftiga fördelar gentemot konkurrenter.

Road-show i Sverige

Shop System representerar inte bara ett teknologiskt framsteg för Edströms utan också en möjlighet att öppna upp nya kreativa horisonter för konstruktörer och företag som söker ökad effektivitet och minskade kostnader. Nu planerar Edströms en road-show runt om i Sverige. Detta kommer att kulminera i ett slutevent i Jönköping där det går att inspektera och testa den nya maskinen. Mer info kommer inom en snar framtid.

Det ska bli otroligt kul att få köra tester med olika kunder där de får se hur unika produkter de kan få ut samt vad det skapar för deras designteam i jakten på nästa produktutveckling, avslutar Johan.

Nyfiken på Desktop Metal?

Vi på Edströms Maskin är återförsäljare i Sverige av Desktop Metal och förklarar gärna fördelarna och hur du kan effektivisera din produktion med hjälp av 3D-printer. Kontakta vår säljare Johan för mer information!

Tel: 036-39 20 64
Mobil: 0708-39 20 64
johan.magnusson@edstroms.comFler rekommenderade artiklar om 3D-printning och Desktop Metal: 

Danesco tar steget in i framtidens legotillverkning med 3D-printning

Med kunskap om det senaste inom 3D-printing

Desktop Metal – Nyhet i Edströms produktportfölj

3D-printing i metall skapar enorma möjligheter