Med kunskap om det senaste inom 3D-printing

3D-printning i metall är ett av de absolut största stegen inom modern teknologi. Edströms applikations- och servicetekniker har gått två utbildningar i Tyskland respektive Boston under hösten, för att vara uppdaterade inom det allra senaste för 3D-printing i metall.

desktop_patrik.jpg

Genom att säkerställa kunskap hos personalen erbjuder Edströms den mest professionella supporten inom även 3D-printingteknik i metall. Kontinuerliga vidareutbildningar ger ytterligare fördjupning och kompetenshöjning.

– Vi hjälper kunder både med den maskinella utrustningen och som applikationstekniker. För såväl det tekniska kunnandet som design och utformning av produkterna som de önskar skriva ut. Sverige är ett väldigt metallintensivt land, så många företag kan tjäna oerhört mycket på att investera i en 3D-printer till sin verksamhet. Särskilt med den hjälp och support som våra tekniker erbjuder, säger Edströms 3D-säljare Johan Nyström.

Kontinuerliga utbildningar ger den senaste kunskapen

Edströms märkte ett stort intresse redan på Elmia Verktygsmaskiner i maj, där 3D-printern från Studio System premiärvisades. Fördelarna med 3D-skrivare i metall är många – som att exempelvis kunna printa utan övervakning nattetid när elpriserna är låga, med minimalt materialspill.

Edströms service börjar redan vid att skriva ut testprodukter, som du som kund sedan kan se och känna på samt testa i skarpt läge. Det är också möjligt att skicka en fil till Edströms applikationstekniker, som kommer med råd om design för utskrift.

– Vi kommer även erbjuda tjänsten att skriva ut enstaka detaljer per månad mot en viss kostnad. Om kund inte investerar i skrivare, men ändå har ett behov av enstaka produkter, så möter vi upp det. Genom att våra tekniker kontinuerligt går utbildningar inom tekniken håller de sig dessutom uppdaterade med det senaste inom CAD-program. Det är ytterligare en kunskap våra kunder får ta del av, berättar Johan.

Möjligheter för print on demand

Med en 3D-printer i verksamheten öppnas även helt nya möjligheter för print on demand. Fördelarna är oerhörda eftersom du slipper lagerhållning av produkter under längre tid som senare kanske måste kastas när det blivit inaktuella, på grund av till exempel ändring i design eller konstruktion. Det fysiska lagret ersätts av ett digitalt, då du har programvara och produktfiler samlade i datorn istället för produkter i stora lagerlokaler.

– Print on demand kommer öka ännu mer, vilket märks genom att allt fler kunder ser uppsidorna med att slippa lagerhålla. När det kommer till att minska sina drift- och lagerkostnader är 3D-printing i metall en fantastisk teknik att använda. Även för att kunna skriva ut reservdelar, säger Johan Nyström.