Strand Maskin AB investerar i sin 2a HAAS maskin på 2 år!

Strand Maskin AB i Vetlanda tillverkar och bygger specialmaskiner och produktionsutrustning för tillverkningsindustrin. Företaget köpte sin en Haas HAAS VF-3YT under 2021 och i januari 2023 installerades deras nya HAAS VF-7.

StrandMaskinAB.pngFrån vänster Strand Maskin ABs VD Johan Gustafsson, Edströms maskinsäljare Filip Magnusson. 

 

Diskussionerna kring maskininvestering och maskinval påbörjades mellan Strand Maskin ABs VD Johan Gustafsson och Edströms maskinsäljare Filip Magnusson under augusti 2022 och i januari 2023 installerades deras nya HAAS VF-7.

"Nu blir det företagets andra HAAS-maskin på kort tid vilket är otroligt roligt för oss på Edströms”, konstaterar Edströms maskinsäljare Filip Magnusson.

"Efter en del samtal och bra diskussioner med Edströms så föll valet på en ny HAAS-maskin från Edströms Maskin, och beslutet att köpa in en ny maskin så tätt inpå förra investeringen grundas i vår långsiktiga plan att utveckla företaget framåt". Säger Johan Gustafsson, VD på Strand Maskin AB. 

Andra HAAS-maskinen under loppet av 2 år. 
Kunden har sedan tidigare en HAAS VF-3YT utrustad med 50 kona vilket ger just stabilitet och robusthet. Efter några olika diskussioner landade man i att gå på en HAAS VF-7/50 utrustad med 7500 rpm i spindeln, kylning genom spindeln, luft genom verktyg, WIPS inmätningssystem och färdigt fjärde axel paket, automatisk verktygsväxlare med 30+1 platser och har en arbetsyta på X:2134 mm Y:813 mm.

”Att valet föll på ytterligare en HAAS berodde till stor del på att vi varit nöjda med vår VF-3YT som vi köpte 2021. Vi känner oss trygga med att handla av Edströms som har bra fungerande serviceorganisation. Dessutom har kontakten och dialogen med försäljningen har fungerat på ett utmärkt sätt från dag 1. De funktioner och optioner vi hade på VF-3:an har vi tagit med oss på VF-7an. Vi var också var ute efter en fräs med större arbetsområde och därav blev det en HAAS VF-7:a. Även om det pratas mycket om lågkonjunktur så har vi haft förmånen att ännu inte märkt av någon nedgång och beslutet att köpa in en ny maskin grundas i vår långsiktiga plan att utveckla företaget framåt. ” avslutar Johan Gustafsson.

 

 

Läs om fler kundcase från Edströms Maskin här:

Koenigsegg – ännu en nöjd maskinkund

Gnosjö Kunskapscentrum väljer Edströms och HAAS, igen!

Ekenäs Metallprodukter AB väljer Haas från Edströms Maskin