Gnosjö Kunskapscentrum väljer Edströms och HAAS, igen!

Edströms Maskin fick den stora äran att leverera en ny HAAS-maskin till Gnosjö Kunskapscentrum efter en offentlig upphandling. Nu står det två HAAS-maskiner i GKCs utbildningssal redo att göra eleverna redo framtiden.

GKC_webb_.jpg

Rolig affär till GKC som innebär att de nu har 2 st HAAS fleroperationsmaskiner i sin utbildningssal.

”GKC strävar efter att vara i framkant och göra det dom kan för att ge eleverna goda förutsättningar att bli duktiga på CNC-styrda fräsmaskiner. Det skapar en trygghet för såväl lärare som elever att använda HAAS-maskiner i sin utbildning. Användarvänliga maskiner för individer både med och utan tidigare CNC-erfarenheter”, säger Filip Magnusson.

Samarbetet och diskussionerna tillsammans med industriprogrammets lärare och övriga beslutfattare har fungerat utomordentligt från start till mål.

Maskinen är en HAAS VF-1 utrustad med bland annat 8100 rpm i spindeln, automatisk verktygsväxlare med 20 platser, WIPS inmätningssystem, programmerbart kylmedelsmunstycke och förberedd för kylning genom spindeln.

Fingal Karlsson som är lärare på industriprogrammet på GKC tycker även han att processen gått smärtfritt.

”Från första diskussion har vi kunnat bolla frågor och funderingar med Edströms på ett mycket bra sätt, vilket gjort att vi känt oss trygga under hela resan”, tillägger Fingal.