JJS Produktions AB investerar i sin 5:e HAAS maskin!

När JJS Produktion i Forsheda behövde en ny fräsmaskin under sensommaren 2022 gick det undan efter första diskussionerna. Knappt en månad senare stod maskinen installerad och redo att börja produceras i. Väl på plats i produktionen så blev det företagets femte HAAS-maskin sedan starten 2011.

JJS_li.jpg

JJ:s Produktion AB i Forsheda tillverkar såväl prototyper som fixturer men riktar mest in sig på serietillverkning i höga volymer i de flesta olika material. När företaget behövde en ny fräsmaskin under sensommaren 2022 gick det undan efter första diskussionerna. JJS Produktions delägare och produktionsansvarig Jacob Karlsson gav sina önskemål och behov till Edströms maskinsäljare på GGVV-området Filip Magnusson. Och när investeringen var ett faktum blev det företagets femte HAAS-maskin sedan starten 2011.

”Detta är ett bra exempel på hur vi på Edströms hjälper företag inom tillverkningsindustrin. Vi kom ganska snabbt fram till vilken storlek Jacob behövde på sin maskin, samt vilken utrustning. Det landade i en HAAS VF-4SS”, menar Filip Magnusson på Edströms. 

Snabb leverans

Företagets senaste tillskott blev alltså en HAAS VF-4SS med arbetsområde på X1270 mm x Y508 mm, 12 000 rpm i spindeln, automatisk verktygsväxlare med 30+1 platser, kylning genom spindeln, programmerbart kylmedelsmunstycke mm. och knappt en månad efter de första dialogerna startade så stod maskinen installerad och redo att börja produceras i. Anledningen till den snabba leveransen var att maskinen fanns som lagermaskin på HAAS europalager och därmed kunde leveraras omgående till JJ Produktion. Edströms serviceavdelning prioriterade även installationen så att de kunde vara på plats och installera maskinen så fort som möjligt.

JJs Produktion är väldigt nöjda med den proffsiga dialogen och den snabba leveransen vid köpet av deras senaste HAAS.

”Med tydlig kommunikation och högt i tak mellan mig och Edströms säljare kunde vi snabbt och enkelt få en bra lösning på situationen vi befann oss i”,  menar Jacob Karlsson på JJs Produktion. 

 

 

Fler kundcase från Edströms Maskin: 

Koenigsegg – ännu en nöjd maskinkund

Gnosjö Kunskapscentrum väljer Edströms och HAAS, igen!

Strand Maskin AB investerar i sin andra HAAS på 2 år!