Anderssons Mekaniska tar rörbearbetning till nästa nivå med ny rörlaser

Anderssons Mekaniska tar nu nästa steg mot framtidens rörbearbetning med hjälp av den innovativa rörlasern från BLM Group, tillhandahållen av Edströms. Jim Davis, försäljare på Edströms, berättar om den nya maskinen.

BLM_Anderssons_8321-news-web.jpg

Från vänster: Bröderna Thomas Andersson och Göran Kronholm från Anderssons Mekaniska. 

Anderssons Mekaniska har satt småländska Skillingaryd på kartan som en central plats för kvalitativ rörbearbetning. Med en bred maskinpark och expertis inom laserskärning, bockning, bearbetning och svetsning erbjuder de skräddarsydda helhetslösningar för kunder inom möbelindustrin och övrig tillverkningsindustri.

Bättre flexibilitet

En av Anderssons Mekaniskas specialiteter är rörlaserskärning, och det senaste tillskottet –Adige LT7-rörlaser från BLM Group, har visat sig vara ett lyckat köp. Med möjligheten att skära ut komplexa former utan dyra verktygskostnader ger den nya maskinen en oöverträffad flexibilitet för små och stora serier.

– "Vårt samarbete med Edströms sträcker sig långt bak i tiden så när det var dags för oss att uppgradera till en modernare rörlasermaskin, så var det helt självklart att vi vände oss till Jim Davis för att få den support vi efterfrågar.

Med Adige LT7 fick vi det vi efterfrågade, dvs ökad kapacitet och bättre precision. Detta har gjort att vi har kortat ledtider och att vi kan hantera mer komplicerade produkter, vilket både vi och våra kunder är mycket nöjda med." berättar Göran Kronholm på Anderssons Mekaniska.

Jim berättar att den nya rörlasern kan hantera olika material och tjocklekar utan att kompromissa med skärkvaliteten.

– "Anderssons Mekaniska har verkligen tagit ett nytt steg framåt med LT7. Den levererar inte bara hög produktivitet utan också ökad tillgänglighet. Jag skulle tro att Anderssons har fördubblat sin produktivitet med denna maskin" menar Jim.

Effektiv bearbetning

LT7 erbjuder flera imponerande funktioner. En av dem är möjligheten till omedelbart produktionsbyte, där magasinet, chucken och stöden justerar sig automatiskt för nästa produktionskörning. Detta ger en kontinuerlig och effektiv bearbetning.

Efter köpet har Anderssons Mekaniska kunnat korta sina ledtider och effektivisera sin produktion. Detta är ett tydligt exempel på hur samarbetet mellan Edströms och BLM Group fortsätter att möjliggöra teknologiska framsteg och höja standarden för industriell bearbetning.


Vi önskar Anderssons Mekaniska lycka till med sin nya rörlaser! 

Relaterade artiklar:

Edströms specialister på allt som rör rör

Ny rörlaser med fiberteknik lyft för Conpipe Engineering

Läs mer om BLM här