Första HAAS-maskinen för Anderstorps Mekaniska Verkstad!

Anderstorps Mekaniska Verkstad har investerat i sin första fleroperationsmaskin från Edströms Maskin. Tiden från avtal till installation och produktion var kort tack vare effektiv kommunikation och snabba leveranser från Edströms Maskin.

AMV Anderstorp.png

T.v Filip Magnusson, Edströms Maskin. T.h Emil Hultqvist, AMV Anderstorp. 

Första HAAS-maskinen för Anderstorps Mekaniska Verkstad.

Anderstorps Mekaniska Verkstad har investerat i en fleroperationsmaskin från Edströms Maskin. Under våren 2023 inleds den första kontakten mellan AMV och Edströms Maskin. AMV:s Emil Hultqvist och Edströms säljare Filip Magnusson var i kontakt och diskuterade en lösning som skulle passa det målinriktade företaget. Valet landade i en HAAS VF-4SS med bland annat 12 000 rpm, kylning genom spindeln, Renishaws probesystem & automatisk verktygsväxlare med 30+1 platser.

Den 20 mars skrevs avtalet på av Thomas Hiljemark, VD på Anderstorps Mekaniska Verkstad och runt två veckor senare körde Emil spånor i maskinen för första gången.

Maskintypen som vi kom fram till fanns som många andra maskintyper på HAAS europalager, vilken underlättade att kunden kunde komma i gång så pass fort. I liknande fall brukar vi inte ha någon leveranstid på maskinerna, snarare enbart en transporttid.”, tillägger Filip.

 

Tack vare utbildning och supporten från Edströms Maskin kunde kunden komma igång snabbt.

Emil Hultqvist, verkstadsansvarig på AMV, sammanfattar händelseförloppet och affären så här:
Hela affären har fungerat riktigt bra. Kontakten och diskussionen med Edströms har fungerat klockrent från start till mål. Att Edströms kunde erbjuda en helhetslösning med maskin, uppspänning, verktyg och utbildning var för oss otroligt skönt och viktigt. Med den hjälpen kunde vi komma i gång otroligt snabbt. Jag vill också slå ett slag för just utbildningen och supporten från Edströms applikationstekniker samt skärandetekniker som vi kunnat bolla tankar och idéer med från dag 1.”

Edströms Maskin tackar ödmjukast för förtroendet och önskar AMV stort lycka till med sin nya maskin.

 

Fler kundcase från Edströms Maskin: 

Koenigsegg – ännu en nöjd maskinkund

Gnosjö Kunskapscentrum väljer Edströms och HAAS, igen!

Strand Maskin AB investerar i sin andra HAAS på 2 år!