Så samarbetar Edströms med ungdoms-SM i CNC-teknik

I november går ungdoms-SM i CNC-teknik av stapeln i Jönköping med Edströms som stolt sponsor.

cnc-03.jpg

Foto: STCT

Ungdoms-SM i CNC-teknik arrangeras av Skärteknikcentrum. Under hösten har gymnasieelever från hela Sverige tävlat i delfinaler och den 9-12 november är det slutligen dags för final. Då möts åtta lag i Jönköping för att göra upp om en kvalifikation till yrkes-SM.

Edströms är stolta sponsorer till tävlingen och ställer upp med fyra maskiner från vår huvudleverantör Haas. Haas driver branschinitiativet Haas Technical Education Centre (HTEC) för att möjliggöra för tekniska utbildningar att erbjuda rätt utrustning, och som återförsäljare av Haas maskiner bidrar Edströms med två svarvar och två fräsar till ungdoms-SM.

På flera orter i landet har Edströms varit en okänd aktör, fram till just det att gymnasieelever kommit i kontakt med våra maskiner. Skolor är vårt stora fokusområde när det gäller att etablera en kontakt:

Elever som jobbar med Haas maskiner i skolan berättar de det för sina blivande arbetsgivare när de får frågan om vilka maskiner de har erfarenhet av. Eftersom alla företag prioriterar korta inlärningsprocesser landar arbetsgivarens val på Haas när det är dags att investera i nya maskiner.

Den långsiktiga relationen med ungdomarna är viktig för oss, både för att de bästa medarbetarna ska söka sig till oss och för att fler företag ska söka sig till våra maskiner. Samverkan med gymnasium är vårt sätt att plantera ett Edströms-frö i huvudet på kommande generation –och det goda resultatet visar att fröet fortsätter att växa.

Läs mer på SKTC.se >

Läs mer om HTEC >