Bäddfräsen Lagun CM6 lyfte Svennes Verktygsmekaniska

Långa och goda kundrelationer är ofta nyckeln till ett bra samarbete. Ett bevis på detta är Svennes Verktygsmekaniska, som 2017 köpte bäddfräsen Lagun CM6 av Edströms.

Svennes.jpg

Svennes Verktygsmekaniska har sina lokaler i Torskors, precis utanför Karlskrona. Sedan 2004 ägs och drivs verksamheten av Berne Svensson. Företaget utför skärande bearbetning i de flesta sorters metaller för sina kunder. Mekaniska lösningar för tillverkningsindustrin. Bearbetningen utförs på nästan allt från rostfritt till mässing, dock inte glasfiber. Saab Kockums, som tillverkar ubåtar, är en av Svennes många kunder.

– Jag har varit i branschen väldigt länge. Tidigare jobbade jag många år på Motoman, de sista tio åren med att bygga upp en egen fixturavdelning med styrda maskiner. Det fortsatte jag med när jag köpte Svennes, berättar Berne Svensson.

Införskaffade en fast bäddfräs

2017 införskaffade Svennes Verktygsmekaniska en fast bäddfräs modell Lagun CM6 från Edströms, ett bord som Svennes storleksmässigt tidigare inte haft i sin verksamhet. Bädden är fast på marken med en maxbelastning på hela tio ton. Dessutom är bordet sex meter långt, till skillnad från de kortare, äldre borden.

– Tidigare har vi bara haft fyra meter långa bord, så Lagun CM6:an utökar våra möjligheter på arbetsplatsen väldigt mycket. Tack vare det har vi fått fler nykunder, eftersom vi kan hantera och bearbeta längre bitar i dagsläget. Och därigenom utvecklar vi dessutom företaget, säger Berne Svensson.

Hanterar större kvantiteter

Eftersom Lagun CM6-fräsen har samma styrsystem som de tidigare maskinerna gick det snabbt att införliva. Fräsen håller samma kvalitet, men hanterar större kvantiteter. En enkel lösning, som därigenom gett positiva ekonomiska effekter.

Genom sin långa arbetslivserfarenhet har Berne Svensson haft en lång relation med Edströms. Därför föll det sig ganska naturligt att inhandla Lagun-fräsen från just Edströms.

– Jag har haft kontakt med Edströms säljare i ungefär 25 år och det har alltid funkat oerhört bra. Flera av de maskiner vi använder är köpta från dem. Jag var den andre som köpte en Lagun, efter att de fick in dem. En lång god relation gör det självklart att kontakta Edströms då vi köper nya maskiner, säger Berne Svensson.

Svennes Verktygsmekaniska >

Läs mer om LAGUN >