Lyckad affär för Maskinkomponenter AB

I slutet av maj levererade Edströms en Lagun bäddfräs modell CM-8 till företaget Maskinkomponenter i Öjebyn nära Piteå. Trots att fräsen bara funnits i företagets produktion några veckor så märks redan en tydligt positiv effekt.

Maskinkomponenter Lagun CM8_news.jpg

Maskinkomponenter jobbar med bearbetning av större detaljer och producerar delar till andra maskinbyggare. Deras kunder är främst lokala aktörer inom pappersbruk, stålverk och gruvor, som Ursviken i Skellefteå och Texor i Lycksele.

– Vi har även kunder i andra delar av landet och hoppas kunna växa där. Det var till stor del därför vi gjorde denna investering hos Edströms, som för övrigt är vår största investering någonsin. Med en bäddfräs i produktionen kommer vi kunna ta fler och större jobb. För oss innebär det både större volymer och minskade produktionstider, berättar företagets VD Mårten Sjöstedt.
 
Tidigare har Maskinkomponenter tvingats neka en del förfrågningar och potentiella kunder. Med investeringen i Lagun-fräsen kommer de ha möjlighet att ta sig an betydligt fler uppdrag. Företaget har sedan starten 2014 vuxit i en bra takt, och nu satsar de på att utvecklas ytterligare.

– Fräsen ger mer jobb till våra övriga maskiner, vilket gör att vi kan anställa fler och utöka vår personalstyrka. Så denna affären ger tydliga ringar på vattnet för hela företaget, säger Mårten.
 
Affären påbörjades redan 2020, då en säljare från Edströms besökte Maskinkomponenter. De hade sedan tidigare köpt en kapsåg från Edströms, så kontakten var redan etablerad. Intrycket var mycket gott, så pass att affären slutfördes under slutet av 2021. Maskinkomponenter var noggranna med önskemål och vad de ville få ut av affären. Önskemål som Edströms försökt tillmötesgå på bästa tänkbara sätt.

– Jag kände direkt ett förtroende för Edströms eftersom de visste vad de pratade om. De är lätta att få kontakt med, och det är aldrig några problem att ringa eller mejla om olika frågor. Vi är verkligen jättenöjda, både med bäddfräsen och Edströms. När det blir dags för fler maskinaffärer så ligger Edströms såklart oerhört bra till, säger Mårten Sjöstedt.  

Besök Maskinkomponenters hemsida >

Mer om Lagun >

cm-cl.jpg