Vi välkomnar Niklas Lixenstrand!

I oktober utökades säljteamet på Edströms Verktyg med ytterligare en ny kollega! Niklas Lixenstrand klev in i rollen som teknisk säljare, och kommer att vara ett uppskattat stöd för Edströms kunder inom driftsättning, daglig support och optimering av lösningar inom skärande bearbetning.

Niklas Lixenstrand

Niklas kommer senast från Speedtool där han arbetade i nästan tjugo år. Med en önskan om att få utforska en ny väg och samtidigt nyttja sina befintliga kunskaper bestämde han sig för att testa en ny yrkesbana.

- Jag kände mig lockad av den tekniska sidan av verktygsbranschen och bestämde mig för att söka till Edströms. Här finns en så bred och spännande portfölj med alla ledande märken, så det är enkelt att hitta rätt lösningar till kunder, berättar Niklas.

Fokus på tekniska lösningar inom skärande bearbetning

 I sin nya roll som teknisk säljare kommer Niklas att arbeta ute hos både nya och befintliga kunder, där fokus ligger på tekniska lösningar inom skärande bearbetning. Med sin breda expertis inom området kommer han bland annat utbilda och säkerställa att maskinerna används optimalt. Dessutom tar han med sig värdefull kompetens inom Mastercam.

- Att få vara ännu mer involverad i skärande bearbetning och hjälpa kunder inom detta område har gett mig en helt annat bredd. Det var en del kundbesök på mitt tidigare jobb också, och nu får jag göra ännu mer av det. Nu kan man säga att jag har nya arbetsplatser varje dag, vilket är jätteroligt.

Niklas är inte helt obekant med Edströms, utan har genom sitt tidigare jobb varit i kontakt med flera personer på Edströms och alltid haft ett gott öga för företaget. Han beskriver sina första arbetsveckor som över förväntan:

- Det har varit helt fantastiskt den här första tiden. En av de största anledningarna till det är kulturen här på Edströms. Den är väldigt positiv och gör att arbetet blir extra kul.

Vad uppskattar du mest med din nya roll?

- Jag tycker att det roligaste är att kunna ta fram tekniska lösningar till kunder som får dem att prestera bättre. Att vara med och skapa win-win-situationer för både Edströms som företag och kunden är verkligen motiverande.

På fritiden umgås han med sin familj och spenderar mycket tid på sin roll som fotbolls- och innebandytränare.

- Det blir en hel del sport på fritiden vilket är jättekul. Framförallt fotboll ligger mig varmt om hjärtat.

Varmt välkommen till oss på Edströms, Niklas!