Edströms webbshop – ständigt under utveckling

Den stora kundundersökningen som genomfördes tidigare i år gav mycket bra respons. Med denna feedback fortsätter Edströms att kontinuerligt utveckla webbshopen. Edströms webbredaktör Sofie Jacobsson berättar mer.

EDSTROMS_alla_test.png

Även om undersökningen var övervägande positiv fanns det områden med förbättringspotential. Funktionen ”Mina sidor” är ett exempel.
– ­Flera kunder upplevde att webben är seg under den fliken. Där syns ordrar, tidigare köp och kundens favoritlistor. Därför jobbar vi hårt med att utveckla prestandan och göra sidan snabbare. ”Mina sidor” blir en tung sektion, eftersom vi erbjuder kunden så mycket info där. Med vårt affärssystem och med köphistorik som jobbar tillsammans, säger Sofie.
 
Den tekniska utvecklingen pågår sida vid sida med utökning av webbshopens sortiment. Dagligen läggs nya produkter till. 
– Vi sitter och klockar hur långt tid som anrop tar, för att göra köptiden så kort och effektiv som möjligt. Vi skalar bort den info som kunderna inte tycker är lika viktig, berättar Sofie.  
 
Edströms tekniska säljare har kontinuerlig kundkontakt, där de får förstahandsinfo vad kunder vill se i webbshopen. Denna feedback förs direkt in i utvecklingsarbetet.
– Där märker vi att vi sticker ut. Kunder kan snabbt komma i kontakt med oss. I jämförelse med andra jättar, där det är mycket svårare och tar lång tid. Vi är flexibla och erbjuder speciallösningar till kunder. Dessutom är funktionen ”Mina sidor” väldigt populär. Trots att den är långsam, så där arbetar utvecklarna med prestandan och testar nya lösningar i detta nu. Undersökningen visade faktiskt att den var mer populär än vi själva trodde. Då är det lättare med fortsatt utveckling.
 
Som kund kan du se nyheter varje dag på Edströms webbshop. Produkter, bilder och beskrivningar – nyheter tillkommer ständigt.
– Därför är det värt att kolla in webbshopen dagligen, säger Sofie Jacobsson.

EDSTROMS_sofie_webbshop.pngSofie Jacobsson