Ta nästa steg med din robot från Universal Robots

En robotaffär med Edströms är starten på en lång resa tillsammans. Både mellan kund och Edströms, men även kund och robot emellan. Adam Asplund på Edströms Maskin beskriver mer om hur kunder kan utvecklas tillsammans med sin maskin.

EDSTROMS_210114-1419_utbildning_news.jpg

En bra början
är att redan inför investering gå någon av Edströms grundutbildningar. För kunder som redan har maskin i produktionen kan vidareutbildning vara ett utmärkt alternativ. Utvecklingen drivs ständigt framåt och det är klokt att hålla sig uppdaterad med det senaste i robotbranschen.

Vår grundutbildning är i Jönköping, medan advanced-utbildning för etablerade kunder brukar hållas i Danmark. Med fler personer som gått fortsättningsutbildning så finns kunskapen att själva utveckla och optimera produktionen. UR+-program ökar och möjliggör standardapplikationer samt möjlighet att bredda robotens användningsområden inom företag, berättar Edströms säljare Adam Asplund.

Utöka standard och tillbehör är ett annat bra tips. Till exempel en vision-lösning, med kamera. Det finns flera STD-lösningar idag, det är bra att kika på utbudet och komplettera er robotapplikation. Eller rent av helt nya idéer till andra applikationer som roboten kan utföra. 

Med snabbare omställning kan du arbeta mycket mer varierat. Det påminner lite om App Store, där roboten är mobiltelefonen som kan arbeta med flera olika certifierade tillbehör och mer eller mindre ”plug and play” ihop med roboten. Det finns även mycket mjukvara idag för att maximera din robotkollega, säger Adam. 

 I någon fas av ditt företags framgångsresa är lösningen att köpa nästa robot. Edströms möter ofta kunder som kort efter första affären snabbt investerar i robot nummer två och tre. Med höjd kompetens inom verksamheten blir det enklare att implementera nästa robot, för att ytterligare maximera er verksamhet. 

Ett annat tips jag brukar nämna är att samla personerna som jobbar med robotarna några gånger per år. Fråga vilka applikationer som funkar och vilka det behöver kompletteras med. Operatören kanske ser saker som produktionschefen inte tänker på. Ställ frågor internt längs utvecklingsresan och anpassa er efter automation och applikationer. 2020-talet är det kollaborativa årtiondet, menar Adam Asplund.

 

Är du intresserad av att veta mer om våra automationslösningar?
Kontakta Adam på 0708-39 20 57 eller adam.asplund@edstroms.com