Utökad svetskompetens med UR+

Kombinationen av svetsning och ny teknik inom automation möjliggör helt nya idéer kring hur du kan svetsa med en robot. Med rätt applikation kan din verksamhet snabbt förbättra produktivitet och lönsamhet.

SvetsUR_vattholmaMekanoAB.png

Svetsning är ett klassiskt hantverk med långa anor inom arbetslivet. Idag i Sverige är det dock en minskad tillströmning till både industri och svetsyrket, vilket märks både bland utbildningar och i yrkeslivet. Allt färre svetsare med lång rutin och kunskap finns på marknaden. Den rutinen och kompetensen får inte gå förlorad.

– Det är samma mönster som med maskinoperatörer, ett problem på sikt och företag får allt svårare att hitta kompetent personal. Med Universal Robots och automation tillsammans sker dock en väldigt snabb och enkel integration. Det räcker med en kunnig operatör som ställer in roboten för rätt typ av svetsning. Resten sköter din robot, säger Edströms tekniske säljare Johan Magnusson.

Effektivt komplement

Fördelarna med Universal Robots till svets är många. Du kan ställa om till delvis manuell produktion eller automatisk. Det är enkelt att höja eller sänka produktionstakten, efter storleken på beställningar och önskad volym. Slutprodukten håller ofta högre och bättre kvalitet, när en maskin producerar i samma takt med samma resultat. Utan avbrott eller raster.

– Dessutom är det enkelt att uppgradera befintlig utrustning. Använd de maskiner du redan har i verksamheten och komplettera med en robot. Snabbt och enkelt höjer det både produktion och intäkter. Behöver du utöka med ytterligare strömkällor eller annat kring svetsen löser vi självklart även det, berättar Johan Magnusson.

Automation ger många aha-upplevelser

Edströms har lång och gedigen erfarenhet att jobba mot industrin och försöker ständigt anpassa sig för att se lösningar och förändringar inom branschen. På årets stora mässa i maj, Elmia Verktygsmaskiner, fick ett flertal kunder se demovisningar av svets med automationslösning. En stor aha-upplevelse för många, vilket var oerhört kul för bägge parter. Flera enheter såldes, vilket är ett tydligt positivt tecken.

– Industrisektorn är väldigt stark, trots att färre utbildar sig mot den. För att behålla det tror vi stenhårt på automation och Universal Robots, som erbjuder grymt bra alternativ. Vi ser samma fördelar för svets som alla automationslösningar. Det är enkelt och går snabbt att integrera i verksamheter. För intresserade kunder har vi utrustning på plats i vår maskinhall eller så kan vi givetvis köra demo via webb, säger Johan Magnusson.

Vill du veta mer om svets och robotar.
Anmäl dig till vårat Robotevent 13 oktober. >