Edströms utbildar för bättre resultat

Hos Edströms kan såväl nya som redan etablerade kunder alltid ta del av grundläggande tvådagarsutbildningar. Där undervisar Edströms kunniga applikationstekniker i det senaste, från fräs till CAD.

edstroms-123_news.jpg

Har du investerat i en ny robot eller behöver du uppdatera kunskaperna inom svarv? Inga problem, Edströms har grundutbildningar till alla maskiner som de säljer. De flesta utbildningar hålls i Haas-maskiner, som är en av Edströms bästsäljare på marknaden.

– Vi har grundutbildningar i fräs och svarv, Universal Robots och även i programmet Master-CAD. I min roll som applikationstekniker ingår det att utbilda både äldre och nyare kunder på marknaden, berättar Edströms Tobias Svensson.
 
Edströms utbildningar är grundläggande och ordentliga, för att du som kund snabbt ska kunna komma igång med användning av din investering. Det kan handla om hur du mäter in verktyg och detaljer eller hur maskinens hjälpprogrammering assisterar dig i användningen, för att skapa enklare programmering. Samtliga utbildningar är på två dagar, men om kund därefter önskar mer går det givetvis att anpassa och lösa.

– Utbildningen innehåller både teori och praktik, kan man säga. Med robotar brukar vi gå igenom hur den fungerar, eftersom robotar är väldigt hands on. Därefter får kunden själv skapa program i någon av våra simulatorer i vår maskinhall. Skapa en ritning och mäta in verktyg och detaljer därefter, för att sedan skapa egna applikationer utifrån det. Vi följs åt hela vägen för att säkerställa att all kunskap når kunden, säger Tobias.
 
Vanligtvis körs utbildningarna på plats i Edströms maskinhall. Med pandemin har Edströms anpassat så att även digitala alternativ eller utbildning på plats hos kund är möjligt.

– Det är enklast och bäst om vi kan utbilda hos oss. Men vi är givetvis flexibla och lyhörda för kundens önskemål.
 
Kan du nämna tre extra bra anledningar för kund att gå Edströms utbildningar?
1. Våra utbildningar innehåller alltid det senaste som marknaden erbjuder.
2. Det finns inga dumma frågor – kunder får fråga vad som helst. Är någon för klurigt, så tar vi det vidare inom organisationen för att återkoppla med snabbt svar.
3. Du får svar på både allmänna och specifikt personliga frågor. Vi kan simulera direkt efter kundens problem och produkt. Vi löser allt, säger Tobias Svensson.

 

Kontakta oss för mer information om våra utbildningar.
Se planerade utbildningar under våren >