Edströms populäre turbilsförare tackar för sig

Efter 35 år i turbilarna tackar Edströms populäre chaufför Thomas Karlsson för sig. Vi tog ett snack med honom – och även hans efterträdare.

Turbilarna_emeli_newl.jpg

Thomas Karlssons yrkesbana inom Edströms började redan på 1970-talet. Då var det arbete i verkstaden som gällde, innan han gick över till att köra lastbil och leverera maskiner. Ett långt arbetsliv inom Edströms-familjen, som varit en uppskattad arbetsplats.

– Jag har trivts väldigt bra här. Varje morgon har det känts roligt att gå till jobbet. När du haft semester i fyra veckor och börjar längta tillbaka till arbetsplatsen. Det är ett riktigt gott betyg, säger Thomas. 
 
Rutinerna för en turbilsförare innebär dagliga kundkontakter. Leveranserna till slutkunder i närområdet kring Jönköping sker längs tre dagliga körslingor. Turbilen rullar på vägarna i stort sett hela dagen, med någon timmes avbrott för omlastning. Enligt Thomas är turbilsservicen väldigt uppskattad. 

– Många kunder stannar och nya tillkommer, vilket är ett tydligt bevis. Att leverera gods direkt till slutkund är en väldigt uppskattad service, som jag inte tror är särskilt vanlig i branschen. Det är en av anledningarna att vi möter så mycket uppskattning dagligen, menar Thomas.
 
Genom åren har såklart mycket hänt. Teknikutvecklingen från 1900-talet tills idag är som två skilda världar. Idag kan en kund beställa varor sent på natten och få slutleverans av gods under kommande morgon. En svårslagen kundservice. 
För Thomas del väntar nu pension efter ett långt arbetsliv, med fokus på familj och avkoppling.

– Nu har jag fyllt 65 år, så familj med barnbarn är det som gäller. Golf, fiske och husvagn är tre stora intressen som jag även hoppas ägna mycket tid åt. Det ser jag extra mycket fram emot under kommande sommar.
 
I hans ställe tar Emeli Appelberg över som turbilsförare. Hon kommer närmast från arbete inom tredjepartslogistik och ser fram emot sin nya utmaning.

– Jag gjorde min första arbetsdag i mitten av mars. Hittills känns det jättebra och jag är väldigt taggad. Thomas har varit en väldigt bra mentor och lotsat in mig i organisationen. Så jag längtar efter att komma ut på vägarna, säger Emeli Appelberg.

 

Läs mer om turbilarna här >