Turbilen – en tjänst att lita på!

Ju snabbare, desto bättre – så kan man kort och gott förklara tanken bakom leveranstjänsten som Edströms Verktyg erbjuder sina kunder. Med sina två turbilar som dagligen trafikerar vägarna ser de till att deras kunder snabbt och säkert får sina beställningar levererade – avgiftsfritt och ända fram till dörren.

TURBILEN_LEVERERAR_news_webb.png

 

Om du någon gång åkt bil runtom i Småland är chansen stor att du mött en av Edströms två turbilar. Här har de nämligen kört oräkneliga mil med bagaget lastat med varor till sina kunder sedan 60-talet, något som Viktor Wessbo, vd på Edströms Verktyg, menar är en viktig del av företagets värdeerbjudande.

– Genom att vi själva hanterar varje enskild beställning säkerställer vi full kontroll över kundernas ordrar, ända från att de tagits emot tills att de kommit fram till dem. På så vis lyckas vi leverera varorna så pass fort, oftast redan samma dag, berättar Viktor.

Grundidén bakom tjänsten var tydlig: Produktioner ska inte behöva sättas på paus på grund av långsamma leveranser när material eller verktyg saknas. Genom att se till att företag inom bygg och industri får allt de behöver snabbast möjligt, slipper de tumma på sina ledtider och leveranslöften till sina egna kunder.

– I den här branschen finns det sällan tid att vänta. Om något saknas, går sönder eller tar slut, ser vi till att en av våra turbilar levererar produkterna så fort det går. Det blir en stor trygghet för våra kunder som kan känna sig säkra på att deras verksamhet kan fortlöpa som planerat.

Tack vare chaufförernas flexibilitet och servicekänsla får chaufförerna ofta glada hejarop när de anländer till kunderna.

– Alla blir så klart jätteglada när vi kommer så snabbt med beställningarna. Det är en väldigt uppskattad tjänst bland våra kunder. Häromdagen var det en kund som sa ”oj, är du här redan!”, berättar Emeli Appelberg, en av turbilschaufförerna på Edströms.

Edströms turbilar kör flera olika rutter om dagen i en stor del av Småland: dels centralt i Jönköping–Huskvarna, dels norr mot Habo och söder mot Värnamo samt Smålandsstenar ingår i turbilsområdet.

Förutom att Edströms ser till att kunderna får sina varor i tid, hjälper de också till med eventuella returer. Vare sig du har en inplanerad leverans för dagen eller inte, kan du boka en av turbilarna för upphämtning – helt utan krångliga följesedlar och posthantering.

– Utöver returer ordnar vi även så att kunderna kan beställa upphämtning av varor och verktyg som behöver repareras eller servas. Det enda man behöver göra är att ringa en av våra säljare, så skickar vi en av turbilarna till kunden.

TURBILEN_emelie_anders.jpg

Idag är det chaufförerna Anders och Emeli som ansvarar för att de småländska företagen får de verktyg och produkter de behöver. Men om något mot förmodan inte skulle gå som planerat, till exempel att en av chaufförerna blir sjuk eller är ledig, är detta sällan något som ställer till problem, menar Viktor.

– Förutom våra två ordinarie chaufförer har vi ordnat så att våra andra medarbetare på lager- och logistikavdelningen kan täcka upp vid behov. De brukar köra en rutt då och då för att hålla den färsk i minnet. Vår leveranstjänst ska inte vara personberoende, utan vi ser i stället till att vara förberedda på oförutsedda händelser så att leveranserna inte påverkas.

I framtiden planerar Edströms att utveckla tjänsten ännu mer. Bland annat finns tankar om både nya fordon och utökade rutter. Men ett stort fokus ligger även på miljö och hållbarhet.

– För bara något år sedan lade vi till ytterligare stopp på tubilens rutt, och eftersom vi ser en ökad efterfrågan i takt med fler ordrar tittar vi på möjligheterna att utöka turerna ännu mer. Vi jobbar också för att göra våra leveranser mer miljövänliga, bland annat genom att undersöka nya förpackningslösningar och använda kundspecifika plastbackar i stället för nya lådor varje gång. I framtiden hoppas vi även kunna ställa om till eldrivna fordon.

Läs mer om turbilarnas leveransrutter och hitta stopptider för beställningar här.

 

Vill du också få snabba leveranser med våra turbilar?

Kontakta oss 036-39 20 00
order@edstroms.com