Tre steg till ökad lönsamhet

På Edströms tror vi på långvariga och personliga samarbeten. Vi vill att våra kunder ska se oss som en form av partner där vi tillsammans ser till företagets helhet och lönsamhet. Här ger vi tre tips på hur du kan öka lönsamheten i din verksamhet.

Under åren har vi samlat på oss kunskap och erfarenhet som gjort att vi hittat den bästa vägen mot ökad lönsamhet. Genom att se över dessa tre delar kan vi garantera att det blir mätbar effekt.

Tre_steg_lonsamhet.jpg

Steg 1

Det första steget handlar om den höga volymen artiklar som alltid ska finnas hemma. Exempelvis handskar, slipskivor, borr och tejp. Med vår innovativa lösning ToolBar effektiviseras hela verksamheten samtidigt som kostnader och lagerhållning reduceras.

Maskinen fungerar som en varuautomat för verktyg och förbrukningsmaterial och är elektroniskt uppkopplade. Så när lagersaldot för en artikel sjunker till en viss nivå skickas automatisk en inköpsorder på produkten till oss på Edströms. Vi ser då till att packa beställningen och skicka iväg påfyllningen innan den tagit slut i maskinen. På så vis sparar du som kund både tid och resurser på administration av ordrar, och du slipper oroa dig för att viktiga artiklar ska ta slut. ToolBar är kort och gott en enkel och effektiv assistent som både underlättar för anställda och leder företaget mot ökad lönsamhet.

Läs mer om ToolBar

Steg 2

I steg två kommer tillgängligheten av övrigt sortiment in i bilden. I dagens läge ska ingen behöva vänta på att en säljare ska ha vägarna förbi och ta order, utan lönsamheten sitter här i den tillgängliga webbshop som Edströms erbjuder. Det kan exempelvis vara produkter med lägre förbrukningsgrad som kanske inte platsar i ToolBar eller större artiklar som oljefat, palldragare, bänkar och så vidare.

På Edströms har vi lång erfarenhet av att driva e-handel. Från att ha varit en enkel digital produktkatalog baserad på artikelnummer har plattformen utvecklats till en smidig och lättnavigerad webbshop. Här tillhandahåller vi ett brett sortiment med cirka 200 000 artiklar.

Trots det stora utbudet är det enkelt att hitta det du söker och lägga en order. En uppskattad funktion på sidan är möjligheten att skapa favoritlistor, vilket underlättar vid frekventa och kontinuerliga beställningar. Men den kanske främsta fördelen med att använda vår webbshop är att den är tillgänglig dygnet runt. Därmed kan du ha full kontroll och styra över beställningarna utan att behöva blanda in en utomstående säljare.

Besök Edströms webbshop

Steg 3

Det sista steget handlar om att Edströms agerar tekniker och experter åt dig som kund, när du behöver det. Vi vill att den kompetens som finns inom Edströms inte bara ska gynna oss själva utan också dig som kund – och på så vis tillsammans öka lönsamheten.

Tidigare har våra säljare ägnat en stor del av sitt arbete åt att ta sig till kunden för att ta emot beställningar – sådant vi idag vet blir mer effektivt om det istället sköts genom ToolBar eller vår webbshop. Våra säljare har en bred teknisk kunskap och är väl insatta i Edströms produktutbud, dessutom har dom rätt kontaktvägar till våra leverantörers tekniker. Vare sig det handlar om konkreta frågor kring vilken borrmaskin du ska köpa, vägledning rörande arbetsplatsutformning eller skärdata för CNC-maskiner, finns Edströms till er tjänst.

Dessa tre delar tillsammans tror vi är framtiden för att få lönsamhet inom förnödenheter och verktyg hos våra kunder. Vill ni starta resan med Edströms idag? Kontakta oss.