ToolBar – en växande trend hos Edströms Verktyg

Sedan 2014 har Edströms arbetat med ToolBar, med en ständig tillväxt som ökat ännu mer den senaste tiden. I veckan var Cribmaster, leverantör av lager och förbrukningslösningar, på besök i Jönköping för att vidareutveckla samarbetet.

Cribmaster_news.jpg

ToolBar är ett lagerkontrollsystem från amerikanska Cribmaster, som grundades 1992 i Atlanta, Georgia och idag är en del av STANLEY Black & Decker. Allt började i flygplansindustrin där man ville säkerställa att inga verktyg glömdes kvar inuti planets motor efter underhåll eller reparation, varpå Cribmaster uppfann ett system som såg till att varje verktyg var tillbakalämnat efter avslutat arbete.

20 år senare har Cribmaster fortsatt utveckla och skapa det breda utbud av lager- och förbrukningslösningar som Edströms idag använder. Ingen avancerad kunskap krävs för att förstå mjukvaran, oavsett teknisk kompetens kan alla företag och alla medarbetare använda ToolBar.

Det starka partnerskapet är uppskattat från Cribmasters håll:
– Edströms har gått från klarhet till klarhet sedan samarbetet startade 2014. Idag är de en marknadsledande återförsäljare i Europa och har levererat flest viktstationer från oss under hela 2021, säger Scott Dugdale, Cribmasters General Manager i Europa.

ToolBar-maskinerna fungerar som ett skåp för förvaring av verktyg och förbrukningsmaterial. Det är uppkopplat till wifi och registrerar automatiskt alla uttag och inleveranser som görs i skåpet. Eftersom varje uttag registreras medför det ett personligt ansvar, vilket i sin tur gör att förbrukningsmaterial inte försvinner eller används onödigt mycket.

Förutom förbrukningsvaror kan alltså även verktyg förvaras i ToolBar, som enkelt och smart registrerar lagersaldot på alla produkter. När tillgången på en vara börjar minska skickar ToolBar automatiskt en inköpsorder på varan till Edströms, och produkterna skickas ut. Detta kretslopp ger en överblick och kontroll över produktflödet och leder till besparingar av både pengar, tid och energi.