ToolBar – ett skåp fullt av möjligheter

ToolBar har positiva effekter på många delar av företagsverksamheten – även där du kanske inte tror är helt uppenbart. Här följer några konkreta exempel på hur ett eller flera ToolBar-skåp kan lyfta ditt företag.

Tips_coach_johanH.jpg

Ett verktygsskåp som är uppkopplat och tillgängligt dygnet runt, med ett system som har koll på saldo och automatiskt genererar beställningsorder. Grunden för ToolBar visar enkelt hur du effektiviserar verksamheten och därigenom ökar lönsamheten.

– Utöver det självklara finns även flera smådetaljer. Du som företag kan kika på vilka produkter som går åt mindre eller mer och utifrån det produktoptimera. Genom tillgång till all statistik, så har du den fakta som behövs. Det ger dig ännu bättre koll, säger Johan Håkansson hos Edströms Verktyg.

ToolBar-skåpen har många praktiska funktioner. När du loggar in öppnas skåpet automatiskt. Dessutom finns en varukorgsfunktion, så du kan lägga till flera artiklar samtidigt och plocka ut. Detta sparar ytterligare tid, än om du plockar ut artiklarna en åt gången. Det går även att koppla en handscanner till ToolBar för att underlätta utplock ytterligare. Du scannar bara streckkoden på produkten, så sköter maskinen resten.

– Vi har även en utlåningsfunktion, på exempelvis elverktyg eller mätverktyg. Ett par handskar använder du kanske tills de är utslitna, men vissa verktyg och maskindelar kan du lämna tillbaka då du utfört en specifik arbetsuppgift. Så minskar både svinn och förbrukning, samtidigt som du ser var just ditt specifika verktyg används för tillfället, säger Johan.

Om du redan har ett ToolBar i din verksamhet kan du utöka med ett eller flera – för att på så sätt sprida ut artiklarna i skåpen. Förvara förbrukningsvaror i ett och maskindelar eller verktyg i ett annat. Stora och skrymmande produkter, som exempelvis oljefat, svetstråd eller absorbtionsmedel, behöver inte ens förvaras i skåpen. Registrera uttaget i skåpet och plocka därefter produkten, som kan förvaras i ett större pallställ intill ToolBar-skåpet. Med systemet håller du ändå koll på saldot, vilket är det viktiga.

– Det blir enklare att få koll på förbrukningen, med vårt system kan kunder se att ett viss borr går åt väldigt mycket. Kanske för att det är fel borr för vissa uppgifter? Då korrigeras det och anpassas efter rätt borr. ToolBar ger minskad förbrukning och tidsspill, enklare tillgänglighet för personal och inga produktionsstopp. Även en kvarts fördröjning per dag gör stor skillnad på månadsbasis. Särskilt inom större industrier. Varje litet steg med ToolBar sparar tid och ökar lönsamhet, säger Johan Håkansson.

Lär dig mer om ToolBar>