TOOLBAR – FRAMTIDENS LAGERHANTERING

ToolBar är den smarta lösningen för en effektiv lagerhantering, minskad förbrukning och ökad lönsamhet. Det kan lätt förväxlas med ett vanligt verktygsskåp, men är mycket mer än så. Varuskåpets innehåll kan enkelt skräddarsys efter behov vilket underlättar och effektiviserar verksamheten. Här berättar Edströms säljare och ToolBar-expert Johan Håkansson mer om systemet och om framtidens lagerhållning.

ED_11-Toolbar.png

ToolBar fungerar som en klassisk vending machine, en varuautomat för verktyg och förbrukningsmaterial. Lagerskåpet är elektroniskt uppkopplat, så när ett saldo i maskinen sjunker till en viss nivå skickas automatiskt en inköpsorder på produkten. En effektiviseringsprocess för smart lagerhållning som revolutionerat förråd och förvaring av förbrukningsvaror. Produkterna packas och skickas för påfyllning av maskinerna innan produkterna tagit slut. Industri 4.0 när den är som bäst.

– Lagerhållningen på många företag har sett likadan ut de senaste 50–60 åren. Våra smarta automater är uppkopplade mot oss och kund, vilket effektiviserar hela verksamheten. Lönsamheten stiger, eftersom företagen inte behöver lägga administration på order och beställningar eller själva lagerhålla stora kvantiteter. Allting sker automatiskt, vilket hjälper både lagerhantering och företagens ekonomi, säger Johan Håkansson.


När det gäller första kontakten med nya kunder till ToolBar har Johan Håkansson märkt en tydlig trend det senaste året. Antalet kunder som kontaktar Edströms har ökat – ett tecken på att allt fler företag inom verkstad och industri fått upp ögonen för det smarta lagersystemet.

– Efter initial kontakt är demovisning med blivande kund hos en befintlig kund ofta ett väldigt bra första möte. Vi kör såklart demovisningar av ToolBar hos oss också. Fördelen med demovisning hos en befintlig kund är att lönsamheten enklare kan påvisas. Det blir mindre säljsnack och enklare att förklara fördelarna hands on, säger Johan.


Många blivande kunder tror knappt sina ögon första gången de ser en ToolBar i aktion. Hur snabbt och effektivt ett verktygs- och produktskåp kan underlätta för personal på arbetsplatser inom byggbransch och verkstad. Just användarvänligheten är något som tilltalar många. Varje användare får ett eget konto, så det blir enkelt att få en helhetsbild över förbrukningen. I äldre typer av lagerhållning kan det uppstå svinn och missförstånd, som påverkar saldo och ekonomin. Med ToolBar elimineras dessa risker.

– Jag följer hela processen, från insäljning till installation. Det är en styrka, att jag har det tekniska kunnandet att själv reparera en maskin om det blir nödvändigt. Kunder inser snabbt hur lätt och effektiv vår vending solution är. Jag är övertygad om att detta är framtiden och att all lagerhållning kommer att se ut så här inom 10 år, säger Johan Håkansson.

ToolBar_Demo_news.jpg

ToolBar-skåpen förbättrar lönsamheten på ditt företag. Här visar Edströms Johan Håkansson hur snabbt det går att ställa om.

Nyfiken på ToolBar?

Vill du veta hur en varumaskin kan underlätta er verksamhet? Kontakta oss så berättar vi mer.

Johan Håkansson
 / Tel: 0708-39 20 22 / johan.hakansson@edstroms.com