Tips för din Universal Robots och maskinbetjäning

UR och maskinbetjäning är vinnande koncept för din produktion. Edströms har standardlösningar som snabbt kan implementeras i de flesta verksamheter. Edströms Adam Asplund förklarar hur i denna artikel.

Tips_coach_adam_news.jpg

Tips från coachen

UR+ är en plattform för tillbehör och tredjepartsleverantörer att integrera ihop med roboten på ett enkelt och väldigt smidigt sätt. Det finns över 400 produkter till applikationer – från montering till målning och mycket mer.

– Vi kallar vår maskinbetjäning Easy automation by Edströms. Det är väldigt enkelt, dels för att göra det smidigt för kunderna och dels för att hålla kostnader nere. Till exempel ett stativ med paletter där detaljer placeras. Sedan en robot med gripdon som plockar paletterna. Robot, stativ och gripdon är grunden för maskinbetjäningen. Ibland inkluderas även en kamera, som övervakar hela produktionen, robot och detaljer inkluderat, säger Adam Asplund.
 
Tack vare det basutbudet kan Edströms både hålla ner priserna på produkterna och även snabbt leverera och installera. Ungefär 90 procent är standardiserat, där de sista tio ger utrymme för specialanpassning.

– Vi kan leverera en lösning från scratch på sex till åtta veckor. Det är unikt i branschen, jag vet konkurrenter som behöver ett halvår för samma process. Eftersom vi har standardiserade saker på lager är reservdelar dessutom snabbfixade, berättar Adam.
 
Med UR+ kan kunder göra ännu lite mer i sin verksamhet. Universal Robots tre ledord ”flexibilitet, säkerhet och enkelhet” är lätta att applicera på samtliga delar i produktion och processer. Enkelheten återkommer överallt hos Edströms. Särskilt tydligt blir detta i Easy Automation, ett koncept anpassat för maskiner. Automatik dörr, interface – samtliga delar är färdiga för Edströms maskiner.

– Vi ville konceptualisera en enkel automationslösning, inklusive namn och logga. Detta för att visa på tydligast möjliga sätt att automation inte är krångligt. Det går snabbt att implementera, går att hålla enkelt och att få maskinen att jobba för dig. Hjälp din maskin i fem minuter så får du några timmar tillbaka i produktionstid, säger Adam Asplund.  

Kontakt>