Tingsholmsgymnasiet investerar i framtiden med Haas skolkoncept

I början av februari kom en y-axelsvarv från Haas på plats på Tingsholmsgymnasiet. Detta efter att Edströms Maskin vann en upphandling i slutet av förra året. Här berättar maskinsäljaren Jonas Ackeborn om den lyckade affären, och om Edströms Maskins satsning på utbildning inom modern teknik i skolor runtom i Sverige.

IMG_3035-news.jpg
Från vänster: Jonas Ackeborn, säljare Edströms Maskin samt Mikael Blyborg, Tingsholmsgymnasiet Ulricehamn. 

Den nya Haas-maskinen på Tingsholmsgymnasiet utgör en viktig del för skolans utbildningserbjudande för framtidens CNC-operatörer. Genom affären får Tingsholmsgymnasiet, förutom maskinen, även tillgång till Haas unika skolkonceptet där bland annat en manöverpanel ingår.

– "Med den flyttbara manöverpanelen kan eleverna programmera i klassrumsmiljö för att sedan föra över datan till maskinen. Det är ett jättebra verktyg att arbeta i medan man håller på att lära sig", säger Jonas Ackeborn. 

Arbetar för att göra yrket attraktivare

Jonas berättar att Haas är ett populärt varumärke som ofta efterfrågas av skolor. Inte minst tack vare Haas riktade skolkoncept i vilken både extra garanti och skolrabatt ingår. Dessutom kan man eleverna via en utbildningsportal ta del av mängder av läromaterial för att underlätta inlärningen.

"På Edströms har vi länge jobbat med satsningar för just skolor. För oss är det väldigt viktigt att hjälpa till att framtidssäkra kompetensen i branschen. Det finns en stor brist på just CNC-operatörer, och då är det viktigt att vi som maskinsäljare hjälper att lyfta hela utbildningssidan och göra yrket ännu attraktivare", säger Jonas.

Långtgående engagemang inom skolsektorn

Utöver sin framstående expertis inom skolsektorn har Edströms Maskin även haft en betydande roll vid olika ungdomstävlingar. Bland annat genom att sponsra med maskiner till Ungdoms-SM inom CNC-teknik på Elmia Subcontractor. Dessutom håller de årligen interna event, något som Jonas menar är väldigt uppskattat:

"Vi anordnar årligen lärardagarna där lärare får sammanstråla, utbyta idéer och demoköra maskiner. Det är en riktigt rolig satsning som ger oss möjligheten att öka kompetensen hos flera lärare inom modern bearbetning och moderna verktyg", avslutar Jonas. 

Vill du veta mer?

Läs mer om Edströms skolsamarbete här
Läs mer om de olika skolpaketen här

Kontakta oss

Vill du veta mer om vad vi har att erbjuda skolor? Kontakta oss så berättar vi mer.

Jonas Ackeborn
Tel: 036-39 20 62
Mobil: 0708-39 20 62
jonas.ackeborn@edstroms.com

Fredrik Salomonsson
Tel: 036-39 20 54
Mobil: 0708-39 20 54
fredrik.salomonsson@edstroms.com