Swede-Wheel – ännu en nöjd kund

I januari investerade Swede-Wheel i Hillerstorp en planslip och en fräs från Edströms. Maskiner som nu är levererade och implementerade i företagets verksamhet.

Företaget Swede-Wheel är Skandinaviens ledande hjultillverkare, som i år varit verksamt i 80 år. De producerar i både plast och plåt och har numera hela produktionskedjan samlad internt. Länkhjul, rullister och tryckfötter är några av produkterna i Swede-Wheels sortiment.

– För att korta våra ledtider, från projekt till färdig produkt till kund, beslutade vi att bygga egna verktyg. Tack vare Haas- och Chevalier-maskinerna har vi nu samlat hela produktionskedjan under eget tak. Vi får en stor flexibilitet i hur vi tillverkar hjul och kan göra småkorrigeringar på väldigt kort tid, säger Swede-Wheels ägare Tobias Hildingsson.

Han berättar att de haft kontakt med Edströms tidigare. Väl på plats hos Edströms för att först diskutera köp av en planslip blev de snabbt intresserade av både en fräs och CAD-program. En helhetslösning som kommer skapa nya utvecklingsmöjligheter för Swede-Wheel.

– Det blev avgörande, att Edströms kunde leverera helheten med maskin och programvara tillsammans. Det är den perfekta lösningen för vår del. Vi blev precis klara med provkörning av de första verktygen som vi själva producerat. De är klara och godkända, och ser väldigt bra ut, säger Tobias.

Filip Magnusson är Edströms säljare som hållit i kontakten med Swede-Wheel. Han beskriver processen som en väldigt smidig resa, där bägge parter gjort sitt för att mötas och skapa bästa möjliga resultat.

– Jag har jobbat på Edströms i ungefär ett år och detta var en av mina första affärer. Så därför är den extra speciell. Det är superbra att Swede-Wheel valt vårt koncept: med maskin, verktyg och mjukvara. De kommer tjäna mycket på det. Från vårt håll har affären varit både lättlöst och rolig, säger Filip.

Med minskade ledtider, egen produktion och allting samlat i eget sortiment kommer Swede-Wheel ta stora kliv i sin utveckling. Med växande försäljning och nyanställning av kompetens.

– Edströms är snabbfotade och engagerade – det märks att de verkligen vill hjälpa kunden framåt. De är ett gôtt gäng som verkligen kan sin sak, säger Tobias Hildingsson.

– Vi har kontinuerlig kontakt. Den dagen Swede-Wheel växer ytterligare hoppas vi såklart att få vara en del av den resan, säger Filip Magnusson.