Framgångsrikt kundevent hos Sandvik Coromant

18-19 maj var Edströms på studiebesök hos Sandvik Coromants produktionsenhet i Gimo. Ett besök som gav oerhört mycket inspiration för framtiden!

Gimo_3_news.jpg

Sandvik Coromant är Edströms största leverantör: därför är givetvis viktigt att ständigt hålla sig uppdaterad. Deras fabrik i Gimo i Roslagen är inriktad på tillverkning av skärverktyg till bearbetningsindustrin. Två halvdagar var Edströms med kunder samlade för presentationer och guidade rundvandringar.
– Första dagen blev en eftermiddag där vi gick igenom en fabrik där de tillverkar skär. Vi tittade på deras processer av tillverkningen och hur de jobbar med hållbarhetsarbete – ett eget framtaget verktyg Gröna fabriker och hållbara anläggningar. Alla delar av produktion analyseras av verktyget för att göra så bra grönt intryck som möjligt, berättar Edströms Jonatan Magnusson som var på plats i Gimo.
 
Tack vare den enorma anläggningen fick besöket förläggas över två dagar. Andra dagen blev en förmiddag med besök i en fabrik där tillverkning av svarv, fräs och borrverktyg görs. Där sköttes mycket av produktionen med automationslösningar och obemannad tillverkning i riktigt stor skala. Där användes auto-truckar och robotar till i princip samtliga moment.

– Det var otroligt inspirerande, att se live vad som går att göra med en robot i kombination med maskin. Vi som var med på studiebesöket var allt från chefer till operatörer. Alla blev oerhört peppade och tog med väldigt mycket intryck hem, säger Jonatan.
 
En riktigt proffsig guidning skedde bägge dagarna. Där förklarades intressanta fördjupningar och även historien om hur Sandvik tagit sig dit de är idag. Vissa interna processer var såklart hemliga, men att få ta del av hela slutresultatet var viktigast och nog så lärorikt.

– Jag skulle nog säga att det är världens mest moderna verkstad. När det gäller tillverkning av fräs-, svarv- och borrverktyg. Vi har gjort besök hos Sandvik Coromant i Gimo tidigare och kommer att göra det igen. Nu är vi fulla av inspiration att fortsätta vårt eget arbete framöver också, säger Jonatan Magnusson.

Gimo_start_news.jpg

Gimo_2_news.jpg