Spot On – Edströms nya webbyrå!

Edströms tar nästa steg för en ännu hårdare satsning på den digitala utvecklingen. Företaget byter webbyrå till Spot On i Jönköping, ett samarbete som inkluderar webb och webbshop. Bytet till Spot On träder i kraft vid årsskiftet. – Vi är väldigt taggade på detta samarbetet, säger Sofie Jacobsson, E-handelskoordinator för Edströms Verktyg.

edstroms_webbshop_.png

Arbetet med ny webbyrå har pågått för fullt sedan i maj, då upphandlingsprocessen sattes igång. Eftersom e-handelsdelen är en väldigt viktig faktor för Edströms Verktyg var genomgångarna grundliga: både internt och bland alla de intressanta företag som deltog i upphandlingen. Valet föll slutligen på Spot On, som har lång erfarenhet av att hjälpa företag med digitala affärer. Fokus ligger på Edströms satsning på webben och webbshop.

– Vi upplevde direkt att det klickade rent bolagsmässigt oss emellan. Spot On har lång erfarenhet av e-handel, vilket är väldigt värdefullt. Dessutom är de ett lokalt företag som ligger nära oss i Jönköping. Det fanns många bra företag i upphandlingsprocessen, men det handlar mycket om att fungera ihop som bolag. Det känner vi med Spot On, säger Sofie Jacobsson.

Bred spetskunskap hos Spot On

Spot Ons kunskapsområden inkluderar det mesta från e-handel och marknadsföring till webbanalys och affärsutveckling. Företaget har 90-talet anställda i affärsområdet Digitala Affärer, med kompetens och erfaren personal hämtade från såväl nystartade företag som stora internationella koncerner.

– Det känns superroligt att Edströms valde att samarbeta med oss på Spot On. Edströms har spännande planer och vill verkligen satsa på sin sajt, vi ser jättemycket fram emot att kunna hjälpa dem på resan framåt. Det märks hur mycket tid de lagt internt på att hitta bästa möjliga samarbetspartner. De har tryckt på att hitta kunnig partner inom e-handel. Det är ett väldigt fint kvitto för vår del också. De är tydliga och raka, det brukar borga för riktigt bra samarbeten, säger Maria Holgersson, teamledare och kundansvarig på Spot On.

Smarta lösningar för webbshop

Edströms jobbar kontinuerligt med feedback från kunder, främst genom grundliga kundundersökningar. En e-handel behöver ständigt utvecklas för att ligga i framkant och överleva.

– Vi kommer även tillsätta en ny tjänst, Produkt- och segmentansvarig. För oss är inte det viktigaste att kolla på konkurrenter, utan möta våra egna kunders behov och lösningar. En sökresultatsida är till exempel en kundrespons, som vi kommer jobba hårt med framöver. Smarta lösningar för kunden är huvudmålet med webbshopen. Det ska bli väldigt spännande att utveckla de delarna tillsammans med Spot On, säger Sofie Jacobsson.

EDSTROMS_sofie_webbshop_.png

Sofie Jacobsson