Fem tips för en smidig maskinaffär

Att ha maskiner som fungerar för det ditt företag tillverkar är A och O. Att dessutom hitta en maskin som automatiserar tillverkningen och är anpassad efter dina särskilda behov tar produktionen till nya höjder. En Haas till exempel. Fredrik Salomonsson, säljare på Edströms maskin, ger dig fem tips för hur du startar ditt maskinval på bästa sätt.

Tips_coach_fredrik_news.jpg

Fredrik jobbar till vardags med att guida, stötta och bistå Edströms kunder i sitt maskinval och köp.

– Oavsett om du är på jakt efter en maskin just nu eller om du ser ett behov framöver kan du testa att bygga din egen Haas i funktionen Bygg och se pris (LÄNK). Det går så klart lika bra att ta hjälp av oss personligen, så guidar vi dig genom möjliga tillvägagångssätt. Haas verktyg för att välja rätt maskin till din bearbetning är enkel att använda och ger dig priset direkt på webben, berättar Fredrik, och fortsätter:

– Du väljer vilken typ av maskin du vill ha, vilka funktioner du behöver och hur stor den ska vara. Enkelt!

Fredriks fem tips på hur du startar ditt maskinval på bästa sätt

1. Testa Bygg och se pris
Genom att testa funktionen Bygg och se pris kan du i ett tidigt skede se priset på din nästa investering. Att investera i en maskin innebär en stor utgift, för att slippa bli överraskad senare i processen är den här funktionen toppen.

2. Sikta på en helhetslösning
Det är en sak att investera i en maskin och en annan att montera, installera, justera eller komplettera maskinen. Satsa på att hitta en leverantör som erbjuder en helhetslösning.

3. Inventera kompetensen
När ni har landat i vilken maskin som passar er bäst, se till så att personalen har rätt kompetens för att manövrera maskinen. Vi på Edströms tillhandahåller till exempel alltid utbildning i samband med ett maskinköp.

4. Reservdelar
Se till så att du köper en maskin där reservdelar enkelt går att få tag på, för att inte kompromissa med eventuell leverans om någon av maskinerna går sönder. Hos oss på Edströms har vi ett stort lager av reservdelar, skulle olyckan vara framme kan vi alltid hjälpa till.

5. Använd en trygg leverantör
Ja, självklart måste mitt bästa tips vara att kontakta oss på Edströms när du ska investera i din nästa Haas-maskin. Vi har lång erfarenhet i branschen, och Haas är en av världens största maskinbyggare, vilket ger trygghet i din maskinaffär. I Sverige har vi sålt över 2 500 maskiner och är stolta över att kalla oss experter inom området.

Varmt välkommen att kontakta mig direkt om du har frågor eller är nyfiken på vad vi kan hjälpa dig med.
fredrik.salomonsson@edstroms.com / 0708-392054

Alla kontakter >