Skärande i ständig utveckling

Svarvskär med bearbetning i stål är ett stort sortiment för alla branschens leverantörer. I denna artikel pratar Edströms tekniske säljare Jonatan Magnusson mer om utvecklingen och ger tips på vad du bör tänka på.

Svarvskar.jpg

Flera av Edströms leverantörer ligger i framkant med utveckling av sina produkter. Ökad konkurrens och förbättrad tillverkning gör att allt fler kan mäta sig med produktkvalitet. Sandvik Coromant är en av de ledande aktörerna när det gäller produktutveckling.

– De släpper uppdateringar och nyheter en gång i kvartalet ungefär. Det kan vara allt från små korrigeringar och optimeringar till att införa nästa generationens skär. Som kund är det viktigt att hålla sig uppdaterad och använda de senaste produkterna för att därigenom hålla nere sina produktionstider och förbättra kvaliteten. Även att optimera verktygsvägar med hjälp av ett CAM-program kan påverka skärets livslängd. Högprecisionskylning har också stor påverkan. Sammanfattningsvis finns det många sätt för dig som kund att optimera den skärande bearbetningen, säger Jonatan Magnusson.

Edströms delaktiga i processen

Edströms deltar ofta som bollplank och testkör kommande produkter för Sandvik Coromant. Genom att agera länk mellan leverantör och kund kan Edströms säkerställa att kunder alltid får de produkter som är bäst lämpade för deras verksamhet.

– Eftersom vi är delaktiga i processen att ta fram nyheter blir vi en ovärderlig länk för både leverantör och säljare. Vi når ett kundsegment som inte leverantörerna gör och kan alltid hjälpa kunden att optimera deras produktionsprocess. Det gör vår roll både stor och rolig. Därför är vi flera tekniker på Edströms som arbetar med både optimerings- och säljjobb, berättar Jonatan.

Nya genarationens skärsort

En av de senaste större uppdateringarna från Sandvik Coromant är skärsorterna GC4425 och GC4415. Det är den nya generationens skärsort för stålsvarvning som ger förbättrad prestanda på alla sätt. Som kund kommer du kunna köra med högre hastighet, få förbättrad slitstyrka och seghet – dessutom med längre livslängd på verktyget.

– Hög skärhastighet och lång tid i ingrepp vid bearbetning är en grym lösning för många kunder. Dessa skärsorter är försedda med andra generationens Inveio-beläggning, som vi verkligen rekommenderar. Och eftersom vi jobbar så nära tillverkningsprocessen kommer vi alltid ha de senaste nyheterna för våra kunder, säger Jonatan Magnusson.