Personlig service – bästa vägen till nöjd kund

En engagerad säljare som alltid ger det lilla extra. Det är personlig service hos Edströms i ett nötskal. Jonas Ackeborn är maskinsäljare hos Edströms Maskin och berättar mer om personlig service i denna artikel.

EDSTROMS_MID-211124-279_news.jpg

Trygghet mellan köpare och säljare är en viktig faktor vid alla större investeringar. Därför jobbar Edströms aktivt för att erbjuda just det, från första säljkontakt. Till exempel erbjuds ett Easy Start-paket, som innehåller många förmåner för maskinens första år.

– Dessutom jobbar Edströms som företag med att alltid sätta kunden i fokus. En nöjd kund i slutändan är det viktiga. Applikationsavdelningen med servicetekniker är väldigt behjälplig med kunder direkt via telefon om det behövs snabb support, programmering eller liknande, säger Jonas Ackeborn.

En säljare på Edströms blir automatiskt kundens kontaktperson. Men utöver att agera bollplank och alltid finnas till hands för att lösa eventuella problem jobbar säljaren även proaktivt. Det kan handla om att skissa på och föreslå nya lösningar och koncept på längre sikt, i takt med att kundens verksamhet utökas.

– Utvecklingsarbetet pågår kontinuerligt. Vi följer upp redan efter installation och kontrollerar längs vägen. Jag ringer hellre ett par extra samtal för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Och jag har uppfattningen att våra kunder är oerhört nöjda med denna servicelösning, berättar Jonas.

Ännu en fördel för kunder är att många av Edströms tekniska säljare själva har en bakgrund inom produktion. Därför kan de snabbare och enklare relatera till kundens frågor och sätta sig in i problem. Utifrån det presenteras olika förslag på lösningar.

– Ibland är det bra att flera kunniga ögon får titta på problemet. Vid behov så kör vi en intern vända och låter fler titta på en lösning för kunden. Det är en del av helhetslösningen hos Edströms. Vi har verktyg, automation, UR och service – allt för att presentera bästa lösningen för kund. Den helheten gör oss till en trygg leverantör, säger Jonas Ackeborn.

Kontakt >