Edströms Maskin AB stärker sin marknadsposition som exklusiv agentur för Tornos

Nu offentliggör Edströms Maskin sitt nya partnerskap med den schweiziska maskintillverkaren Tornos. Avtalet markerar en viktig milstolpe i Edströms mål att leverera framtidens lösningar till svensk industri och driva innovation inom branschen.

Tornos_adam_news2.jpg

Från vänster: Patrice Baume, General Manager Tornos Technologies International samt Adam Asplund, Försäljningschef Edströms Maskin. 

 

Nu offentliggör Edströms Maskin sitt nya partnerskap med den schweiziska maskintillverkaren Tornos. Avtalet markerar en viktig milstolpe i Edströms mål att leverera framtidens lösningar till svensk industri och driva innovation inom branschen.

– Det är med stort engagemang och förtroende som vi tar på oss rollen att representera Tornos i Sverige, säger Adam Asplund, försäljningsansvarig på Edströms Maskin.

Även Tornos kommenterar det nyligen inledda partnerskapet:

– Vi är stolta över att det är det väletablerade företaget Edströms som nu distribuerar Tornos produkter och tjänster i Sverige. Vi är övertygade om att vårt nya samarbete med Edströms kommer att leverera en utmärkt service till våra kunder. Det är med glädje vi välkomnar hela Edströms team till Tornos-familjen, meddelar Patrice Baume, General Manager Tornos Technologies International.

Tornos är en globalt ledande maskintillverkare med ursprung i Schweiz som utvecklar och producerar längd- och multisvarvar för högvolymsproduktioner. Företaget grundades 1914 och har sedan dess tillhandahållit unika lösningar inom marknadssegment som fordonsindustrin, medicinsk och dentalteknik, mikromekanik och elektronik, något Adam Asplund ser stora möjligheter inom för Edströms Maskins affär:

– Det här ger oss möjligheten att utöka vårt sortiment och höja ribban för våra befintliga kunder samtidigt som vi kan erbjuda ett helt nytt produktsortiment till en bredare kundbas. Vi ser fram emot att utveckla vår affär med våra nuvarande kunder och etablera nya kundkontakter inom nischmarknader där det finns en betydande efterfrågan.

För att effektivt möta efterfrågan har Edströms genomfört betydande investeringar för att stärka den interna kompetensen kring varumärket:

– Under hösten har vi haft flera av våra 20 servicetekniker nere i Schweiz för utbildning. Helheten kring varumärket är en viktig del med alltifrån service och applikation till teknik där vi utbildar vår personal att kunna serva våra kunder på bästa sätt, berättar Adam Asplund.

Försäljningen påbörjades den 1 oktober, och i slutet av november kommer intresserade ha möjlighet att titta på modellen Swiss GT 32 i Edströms showroom under företagets event Metal Inspiration Days.

 

 

För ytterligare information, kontakta: 

Adam Asplund, Försäljningsansvarig, Edströms Maskin AB
Mobil: 0708-39 20 57
adam.asplund@edstroms.com