Vi välkomnar Johan Magnusson

Edströms nyaste medarbetare Johan Magnusson förstärker vårt team kring automation och robotar.

JohanM_IMG_4268.jpg

”Jag vill sänka tröskeln till robotar och automation”

Johan Magnusson beskriver sig själv som ”en ganska energisk småbarnsförälder”. Nu får han utlopp för sitt driv på Edströms, där han är ny säljare inom automation. Johan har en bakgrund inom produktionsnära materialhantering och blev headhuntad till Edströms, där han började 1 juni.

– När jag läste om den här tjänsten kände jag att det lät väldigt spännande i och med den bakgrund jag har. Jag ser väldigt många möjligheter i det här med automation, och eftersom jag jobbat med att se till att rätt material kommer till rätt plats i rätt tid med rätt ergonomi, känns det som att alla bitar går hand i hand.

Vill sänka tröskeln för robotanvändning

I sin nya roll kommer Johan att besöka företag i Mälardalen, ge råd inom automation och demonstrera nya maskiner som kan underlätta och effektivisera kundens produktion.

– Det bästa redskapet för effektivisering är robotar som kan vara behjälpliga med antingen tunga lyft eller monotona arbeten, och som också kan arbeta på nätterna. När man pratar robot och automation tycker många att det låter krångligt och dyrt, och det är en tröskel jag vill sänka eftersom det inte stämmer. Så jag tar med mig en av våra robotar ut till kunderna och visa hur den fungerar live, så att man får känna och klämma och uppleva alla fördelar.

Hoppas på förändring i produktionshanteringen 

Johan ser fram emot att få vara med och förändra synen på robotar, och dessutom på logistik och materialhantering. Världsläget har ställt produktions- och industribranschen på ända och han hoppas att det kan påskynda en hållbarhetsförändring.

– När en del länder stängde ner produktioner under pandemin och kriget började många se fördelarna med att ha tillverkning och hantering i sitt eget land, och med transportkostnaderna på det tror jag att mycket kommer att bli mer hemmabaserat, även om det kan ta några år.

 

Läs mer om automation >