Alexander Andersson – vårt senaste tillskott till säljteamet!

Edströms Verktyg växer i raketfart, och likaså säljteamet. I oktober välkomnade vi Alexander Andersson till rollen som teknisk säljare. Med sig har han ett uppskattat innovationstänk och en spännande bakgrund inom CAD och CAM-programmering. – Första månaden har varit toppen, och det känns roligt att få vara del av ett företag som verkligen satsar, säger Alexander.

DSC04531_news2_.jpg

Med en gedigen yrkeserfarenhet, inklusive en tidigare anställning på Ekets Uppåkra och högskolestudier inom maskinteknik med fokus på produktutveckling och design, kommer Alexander bidra med värdefull kunskap till Edströms kunder. Han berättar att det kändes självklart att han skulle söka tjänsten när han fick syn på platsannonsen:

När jag läste vad tjänsten skulle innebära såg jag direkt att det passade väldigt bra in på mig. En hel del kunskap har jag ju sedan tidigare, men jag ser också fram emot att få utveckla och använda mig av det som jag lärt mig under min utbildning, säger Alexander.

Ett skifte i karriären: från produktion till sälj- och servicefokus

Att gå från en mer produktionsinriktad roll till en mer varierad och säljorienterad position är en ny utmaning som Alexander ser som en spännande möjlighet. Han berättar att han trivs bra med att vara ute hos kunder och assistera dem i deras dagliga arbete.

Arbetet är väldigt varierat, och handlar mycket om att hjälpa kunderna att både driftsätta maskiner och ta fram de mest optimala lösningarna för deras system, säger Alexander och fortsätter:

Just säljdelen och att komma in i den rollen ser jag som en rolig utmaning. Att arbeta så här lösningsorienterat mot kunder som har samma bakgrund skapar en smidig kommunikation som underlättar processen att hitta de mest passande alternativen.

Vad ser du mest framemot i din nya roll?

Jag ser fram emot att lära känna mina kunder ännu mer och utveckla våra relationer. Det gör att vi på sikt kan skapa ett ännu bättre arbetssätt. Utöver det ska det bli spännande att få se fler platser och få möjlighet att växa i min roll.

När Alexander inte arbetar ägnar han mycket tid åt att umgås med familj och vänner. Sommarmånaderna fylls också ofta med golfrundor.

Jag spenderar mycket tid ihop med min sambo och vår tvååriga dotter. Och under sommaren blir det en hel del golf för mig. Det är en perfekt aktivitet för avkoppling och njutning.

Varmt välkommen till oss på Edströms, Alexander!