Ny försäljningschef för Edströms Maskin!

Edströms rivstartar jubileumsåret 2023 med att Adam Asplund tillträder som ny försäljningschef. – Det känns jättekul att få jobba närmre alla våra spännande varumärken, säger Adam Asplund.

Edstroms_Adam_forsaljningschef.jpg

Adam har varit verksam inom Edströms organisation sedan 2016, bland annat som säljare med ansvar för automationslösningar på Edströms Maskin. Universal Robots och deras suveräna robotlösningar är en del av hans expertis. Han tar med sig flera år med teknisk försäljning och ledande befattningar i bagaget in sin nya roll som försäljningschef. Han känner teamet på Edströms väl och alla bolagets interna styrkor.

– Det här är en riktigt härlig utmaning. Maskiner har stått för största delen av Edströms under merparten av företagets 75 år i branschen, själva hjärtat i företaget. I min nya roll ska jag skapa nya möjligheter för våra varumärken att bli ännu starkare på marknaden framöver, säger Adam

Edströms kommer fortsatt satsa på ett fåtal större varumärken. Universal Robots, Haas, Kitamura, BLM och Lagun är samtliga otroligt fina varumärken. Dessutom ser Edströms en stor potential i Desktop Metals 3D-printer för metall.

– Att jobba med färre agenturer är en tydlig strategi. Då kan vi lägga mer engagemang på varje varumärke och stärka dem ännu mer. Med Desktop Metal kan vi presentera helt nya lösningar för våra kunder, säger Adam.

Edströms delägare Ola Andersson har även klivit in tillfälligt som VD för Edströms Maskin. Han säger att företaget är väldigt nöjda med att just Adam Asplund tillträtt som ny försäljningschef.

– Genom att rekrytera internt säkerställer vi att redan befintlig kunskap inom företaget används. Adam har lång erfarenhet av allt från ledarskap och rutiner till bolagets resurser samt egen spetskunskap inom försäljning. Jag tycker det är ett steg i helt rätt riktning, både med ny försäljningschef och att det var just Adam som tillsattes i den rollen, säger Ola Andersson.