Möt Johan Nyström – vårt senaste tillskott

Johan Nyström är vår nya säljare för Desktop Metal. Med erfarenhet från 3D-skrivarbranschen och additiv teknik är Johan redo för nya utmaningar tillsammans med Edströms. Läs mer om hans första vecka på jobbet och förväntningarna på framtiden.

Edstroms_Johan_henrik_news_webb.jpg

När vi pratar med Johan Nyström har han jobbat på Edströms i drygt en vecka. Den första tiden har gått till att sätta sig in i nya affärssystem och säljstöd, läsa på om de olika produkterna och affärsområdena men också att lära känna sina nya kollegor. Johan kommer utgå från Stockholm, men också spendera en hel del tid i Jönköping där företagets stora showroom finns. Trots att Johan är en trogen AIK-supporter verkar han nöjd med sina nya kollegor i Jönköping.

– Det är ett jättemysigt företag med härliga traditioner. Alla är fantastiskt trevliga och välkomnande. Jag har sprungit på en och annan Brynäs- och HV71-supporter här i stan men det är bara roligt att kunna skämta lite med varandra.

Tidigare erfarenhet av Desktop Metal

Johan går in som säljare för Desktop Metal och kommer att vara ansvarig för försäljningen av deras produkter i Sverige. Trots att han är ny på jobbet är Desktop Metal inte något nytt för honom.

– Jag kommer från 3D-skrivarbranschen och har jobbat med den additiva tekniken sedan 2007 med olika leverantörer på olika företag. På mitt förra arbete jobbade jag med Desktop Metal-produkter så jag känner till både dem och kontaktpersonen där sedan innan.

"Johan kommer bidra med mycket kompetens till teamet"

Det är just Johans långa erfarenhet och gedigna bakgrund som Edströms fastnade för. Henrik Olsson, VD på Edströms, tror att Johan kommer att bidra med mycket lärdom och kompetens till teamet.

– Johan har en fantastisk bakgrund. Han har jobbat mycket med den additiva tekniken och det är lite av ett nytt verksamhetsben för oss även om det passar väldigt bra in i vår övriga verksamhet. Där tror vi att Johan kan bidra med mycket, både nätverks- och kunskapsmässigt.

Hittills är Henrik mycket nöjd med rekryteringen. Han berättar att de fått ett väldigt bra första intryck av Johan, både som person och säljare. Och när det kommer till bra säljare så är det inget som växer på träd.

– Som säljare handlar det om att ha ett stort kunnande och en stor drivkraft av att bygga relationer. Det är inte bara att gå ut och sälja. Det krävs stor social kompetens och analytisk förmåga att läsa våra kunders behov och se vad vi kan göra annorlunda och hur vi kan bidra till att göra det bättre med våra produkter och lösningar. Och där känns Johan helt rätt!

Edströms – en spännande plats att vara på

På frågan om hur Johan är som person beskriver han sig, förutom AIK-fantast, som en naturintresserad person som gillar att umgås med sin familj och bekanta.

– Jag gillar också att resa även om det var ett tag sedan på grund av pandemin. Men jag har börjat upptäcka Sverige på ett annat sätt under dessa år. Jag har bland annat hittat Gotland, en fantastisk ö. Det kan vara på grund av att min dotter jobbar där, men vi har åkt runt och jag gillar verkligen den ön.

Johan berättar att han tycker att Edström är en spännande arbetsplats att vara på just nu.

– Jag tror att Edströms kommit in i helt rätt tid. Efter pandemin och nu kriget så har företag kommit på att det är bra att kunna tillverka saker och ting på hemmaplan istället för att vara beroende av utländska underleverantörer.

– Den stora utmaningen tror jag är att tänka nytt. Det finns stora möjligheter att göra nya lösningar på gamla konstruktioner. Den additiva tekniken spiller inget material, som en fräs till exempel. Om man använder den pulverbaserade tekniken så återvinner man allt pulver, och på så sätt blir det ett grönt tänk i det hela som är viktigt idag.

Läs mer om våra 3D-skrivare