Möt butiksansvarige Stephan Sandberg

Med ett professionellt och trevligt kundbemötande ser personalen på Edströms till att kunderna som besöker butiken går därifrån med ett leende på läpparna. Butiksansvariga Stephan Sandberg berättar att det alltid är lika kul att hjälpa kunderna att lösa deras problem.

edstroms_butik_start.jpg

Många morgnar hopar kön sig utanför Edströms butik i Jönköping. Det är snickare och hantverkare som behöver diverse produkter innan de beger sig vidare till dagens jobbuppdrag. I butiken, redo att hjälpa kunderna, arbetar Stephan tillsammans med sina två kollegor. Stephan har jobbat på Edströms i tio år och är idag butiksansvarig. Tillsammans med sina kollegor ser han till att kunderna går därifrån nöjda, med produkterna de behöver. Det är Edströms filosofi, menar Stephan.

– Vi är en butik som har många produkter på lager, eftersom vi vill att kunderna ska få tillgång till produkterna direkt. Det är väldigt uppskattat då produktutbudet kan vara magert i många butiker i och med att mycket handlas på nätet idag.

Innan Stephan började på Edströms jobbade han i butik som riktade sig mer mot konsumenter. Men med ett ökat intresse för att arbeta mot professionella yrkesanvändare vändes blicken mot Edströms – en butik som alltid haft bra rykte, enligt Stephan. Än idag, tio år senare, trivs han som fisken i vattnet och är glad över sitt arbete.

– Vi har väldigt roligt på jobbet – både tillsammans med kunder och kollegor.

Ingen dag är den andra lik på Edströms i Jönköping. Varje dag möts butikspersonalen av hantverkare och snickare, alla med olika problem och frågor, som ofta behöver lösas med kort varsel. Det är bland annat variationen av utmaningar som är spännande och som Stephan uppskattar med sitt arbete.

– Vi brukar skoja om det i butiken, att man aldrig vet hur dagen kommer se ut. Det är så olika från dag till dag och vi vet aldrig vilka bekymmer som våra kunder behöver hjälp med. Men det är just det som är roligt.

Idag är det nästintill ovanligt att ha ett stort produktutbud i en fysisk butik i den bransch som Edströms verkar i. Trots att Edströms har en webbshop är det viktigt för dem att kunder även kan vända sig till en fysisk butik. I butiken i Jönköping finns därför ett utbud av allt man kan behöva som snickare eller hantverkare. Alltifrån skruvar och infästningar till borr och elmaskiner.

– Hjärtat i butiken är alla våra elmaskiner. Dessutom säljer vi produkter från alla kända professionella varumärken.

Stephan berättar att det hänt en hel del i butiken under de senaste tio åren. Det har varit, och är fortfarande, en pågående process i att utveckla butiken. Förr riktade sig butiken enbart mot industribranschen men allt eftersom samhället utvecklats och behovet för den fysiska butiken förflyttats till webben insåg personalen på Edströms att något måste förändras.

– Vi bestämde oss ganska omgående för att vi skulle byta inriktning i butiken. Edströms överlag riktar sig fortfarande framför allt mot industri, men i butiken riktar vi oss också mot hantverk och snickeri. En satsning som verkligen slagit väl ut.

Anledningen till det goda resultatet med ett förändrat kundfokus menar Stephan beror på att de varit lyhörda gentemot kunderna.

– Vi har pratat mycket med kunderna och frågat vad de saknat i produktväg i butiken. Då har vi lyssnat på vad de vill ha.

Utöver lyhördheten möts kunderna alltid av en professionell och trevlig personal. För Stephan är det viktigt med kundkontakt och att man skapar en god relation till dem så att de vill återvända till butiken.

– Vi har många kunder som vi känner väl. De säger att det alltid är lika trevligt att besöka butiken.