Miljövänliga produkter i vår webbshop!

Edströms uppgraderade nyligen sin webbshop, där de miljömärkta produkterna har en lövsymbol. Projektet med uppdateringen har pågått sedan december 2021 och är del i Edströms arbete att göra sortimentet mer miljövänligt.

leaf_1.png

Miljömedvetenhet är en del i Edströms helhetstänk. Att lyfta och synliggöra de miljövänliga produkterna i webbshopen är därför en självklar del i det ständigt pågående utvecklingsarbetet. I slutet av februari var uppdateringen med att lövmärka alla miljövänliga produkter i shopen färdig.

– Webbshopen har en bra bredd av miljövänliga produkter. Från kemikalier till verktyg tillverkade av återvunnet material och arbetskläder som tillverkats med mindre miljöpåverkan. Nu har vi cirka 200 lövmärkta produkter i shopen, berättar Edströms inköpschef och miljöansvarig Bo Andersson.
 
Arbetet med lövmärkningen i webbshopen har delvis bestått av att stämma av internt med säljare och även ha täta kontakter med leverantörerna. Edströms kunder har i regel tydligt miljöfokus och många har miljöcertifiering. Det senare är ett mål för Edströms under 2022.

– I arbetet mot miljödiplomering väljer Edströms bland annat bort produkter ur sortimentet som fraktas väldigt långa sträckor. Långa frakter påverkar miljön negativt, vilket vi såklart vill undvika. Vi vill absolut erbjuda så många miljövänliga produkter som möjligt, säger Bo.
 
Ännu en nyhet i webbshopen är ett filter i sökfunktionen, där du som kund kan söka direkt på ”Bra Miljöval”. Sortimentet i shopen växer kontinuerligt, med nyheter inom alla kategorier.

– Ifjol kom vår största leverantör Sandvik Coromant med cirka 2 000 nya produkter. Så fort det kommer nya produkter lägger vi till dem i shopen. Så det är absolut värt att kontinuerligt ha koll på vår webbshop, säger Bo Andersson.

 

Se våra miljömärkta produkter >