Många insikter från MID-dagarna

MID-dagarna är alltid en av årets absoluta höjdpunkter. 2022 års upplaga var inget undantag. -Detta var de bästa MID-dagarna någonsin, menar Edströms Henrik Olsson.

Mid22_news_top.jpg

Schemat för MID-dagarna 30 november – 1 december var som vanligt späckade med föreläsningar och demonstrationer kring det senaste inom teknikvärlden. Edströms Maskin står i samarbete med Stenbergs och ABB Robotics som samarrangörer för MID-dagarna i Jönköping. Tillsammans med ett 40-tal medutställare erbjuds besökare en rejäl bredd inom den tillverkande industrin.

-Samtliga medutställare är otroligt duktiga, de erbjuder så mycket nyheter inom bland annat robotteknik och automatlösningar. Det skapar väldiga möjligheter för våra kunder att bli ännu mer konkurrenskraftiga. Jag tror stenhårt på svensk tillverkningsindustri, vilket MID-dagarna är ett väldigt tydligt kvitto på, säger Henrik Olsson, vd på Edströms Maskin.

Tydlig hunger efter teknik

Dagarna gav flera insikter. Trots oroliga tider och negativa konjunkturer var båda MID-dagarna fulla av positiv energi och hopp om framtiden. Intresset bland besökare och företagen som ställde ut skapade tillsammans en jättehärlig stämning genom eventets båda dagar.

-Vi märker att det finns en äkta hunger efter teknik, att träffas och utbyta kunskap med likasinnade. Det nätverkas öppet bland folk, vilket är jättekul och ett av syftena med MID-dagarna. Det kommer långväga besökare, som ger oss insikten att folk lägger tid och energi för att ta del av dessa dagar. Vi är oerhört ödmjuka för det, samt vad våra kunder vill se hos oss framöver. All feedback tar vi med oss för vidareutveckling. Nästa år firar eventet tio år, så då vi siktar såklart på ett rejält firande, säger Henrik.

Överväldigande respons

MID-dagarna anordnades första gången 2013 i Jönköping, med Edströms Maskin som initiativtagare. Tanken var att på allvar visualisera svensk tillverkningsindustri. Sedan dess har eventet vuxit fram organiskt, till att idag vara en av de större branschsammankomsterna. Edströms utställningshall fylldes som vanligt av intresserade besökare, där bland annat 3D-skrivaren i metall från amerikanska Desktop Metal drog till sig många nyfikna blickar.

-Responsen var nästan överväldigande positiv, vår 3D-tekniker hade fullt upp med demovisningar och samtal bägge dagarna. Dessutom satsade vi hårdare än någonsin på Kitamura, med fyra maskiner på plats. Det kom besökare från norra Sverige enbart för att titta på lösningar med Kitamura. Även om MID-dagarna främst är inspirerande möten har vi fått flera potentiella kunder som är intresserade av att investera. Allt detta sammantaget så var detta verkligen de bästa MID-dagarna någonsin, understryker Henrik Olsson.

IMG_2877.jpgMid22_1news.jpgMid22_2.pngMid22_3news.jpg