Är ni redo för årets MID-dagar?

Sedan 2013 arrangerar Edströms MID-dagarna (Metal Inspiration Days) tillsammans med Stenbergs och ABB. Under två dagar välkomnar vi alla våra kollegor inom svensk industri till Jönköping för att spana in nyheter, testa maskiner och knyta kontakter.

metal.jpg

Årets MID-dagar äger rum 24-25 november i Jönköping. Ett stort fokus kommer i år att ligga på branschens största snackis: Automation och hur det kan användas som ett komplement istället för konkurrent till oss mänskliga medarbetare. Vi på Edströms och våra tiotal medutställare visar nya metoder som kan göra din produktion både snabbare, bättre och mer effektiv – utan att ersätta individen.

Du som besökare får titta på och uppleva nya och kommande maskiner och med hjälp av detaljerade instruktioner utifrån vår och medutställarnas kunskaper får du guidning och vägledning i vilka kommande produkter du vill ha koll på. Med tanke på att vi alla tre medarrangörer har vårt säte i Jönköping är vår tanke att du enkelt ska kunna ta dig runt i staden för att besöka både Edströms, Stenbergs och ABB under dagarna.

Förutom branschnyheter, nya kontakter och gedigen kunskap om allt från mätteknik till uppspänningsalternativ serverar vi även lunch och fika – och som alla vet kan man inte hålla branschdagar utan en härlig middag!

På kvällen den 24 november är alla besökare därför välkomna till Elmia Kongress & Konserthus, där vi njuter av god mat, gott sällskap och goda skratt när göteborgskomikern Niklas Andersson (känd från bland annat Bäst i test och Släng dig i brunnen) står på scen.

Vi ses!

Titta närmare på

> Automationslösningar och maskinbetjäning för både små och stora tillverkare. Kollaborativa roboar från Universal Robots och Haas egna "plug and play"-lösning med Fanuc robot. Vi inspirerar med en hel rad obemannade lösningar.

> Haas-maskner 5-axliga UMC-500SS med palettpool, 5-axliga UMC-750SS med pneumatiska skruvstycken. ST-20Y Svarv Y-axel med drivna verktyg.

> Vi visar en av branschens mest kompakta 5-axliga verktygsmaskin, Kitamura Medcenter 5AX, som är förberedd för FMS automation. Kitamura HX400iG, horisontell maskin med 2 paletter.

> BLM E-Flex, trådbockning med VGP-3D