MID-dagarna – en av årets höjdpunkter!

Missa inte MID-dagarna i Jönköping 30 november och 1 december! Då vankas spännande dagar: fulla av inspiration och demovisningar med ett 40-tal olika utställare. Boka in datumen redan idag!

EDSTROMS_MID-21_haas.jpg

MID-dagarna är ett exklusivt samarbete mellan tre av branschens tyngsta aktörer: Edströms Maskin, Stenbergs och ABB Robotics. Under två intensiva dygn samlas branschen i Jönköping för motiverande dagar, tillsammans med en faktaspäckad Inspirationskväll.

- Vi kommer ha väldigt mycket spännande saker på MID-dagarna. En jättefin bredd av utställare, som förbättras för varje år. Vi vill visualisera svensk tillverkningsindustri, vilka lösningar och stora möjligheter som finns inom hela branschen. Det blir föreläsningar och demonstrationer om det senaste inom teknikvärlden. Plus den oersättliga möjligheten att nätverka, berättar Henrik Olsson, VD för Edströms Maskin. 

Spännande 3D-skrivarsystem

En av årets stora nyheter för Edströms är det spännande 3D-skrivarsystemet Studio System 2 från amerikanska tech-företaget Desktop Metal. Systemet är innovativt och kontorsanpassat, med fokus att förenkla metalldetaljer och prototyper. Edströms Maskin premiärvisade skrivaren under årets Elmia-mässa i maj. Första versionen av Studio System används redan av jättar som Google, BMW och Ford. Under MID-dagarna kommer ytterligare fokus läggas på denna spännande produkt.

- Besökare kommer få se det allra senaste inom 3D-printning för metall. Studio System minskar dina ledtider både för prototyper och produktion. Desktop Metal är ett väldigt spännande företag, med mycket intressant i sin produktportfölj. Vi kommer ha applikationstekniker från Tyskland på plats under MID-dagarna. Begränsningarna för 3D-printing i metall sitter oftast i huvudet. Därför behöver vi tänka om och tänka nytt för att utvecklas och se all potential, säger Edströms 3D-säljare Johan Nyström.

Medutställare skapar attraktivt event

Sammanlagt kommer dryga 40-talet medutställare finnas på plats under MID-dagarna. Tillsammans hjälps alla åt att göra eventet attraktivt för slutanvändare. Såväl företag som elever på tekniska utbildningar ges möjligheter att uppleva och beskåda maskinerna live, istället för via videolänk eller på digitala plattformar.

- Mötet ansikte mot ansikte är väldigt viktigt. Det blir en helt annan sak än möten via länk. Vi når en större massa, en bredare palett för våra slutkunder. I slutänden gynnar det alla, säger Henrik Olsson.

Anmäl dig till MID här >

EDSTROMS_MID-21_automation.jpg

Mid22_news.jpg