Leverantörer av högsta klass

När de gäller elverktyg är Edströms uppbackade av marknadens bästa leverantörer. Tillsammans med stort eget lager och showroom i butik ger det mycket bra förutsättningar att tillfredsställa kundens önskemål.

Mosaik_Butiken2.jpg

Milwaukee, DeWalt, Bosch, Makita och FesTool. De är fem av proffsvarumärkena som är leverantörer åt Edströms elverktyg. Den del som utgör hjärtat i butiken, tack vare bredden bland verktygen och volymen på antalet.  

– Det gör oss konkurrenskraftiga både i kvalitet och prismässigt mot våra konkurrenter. Somliga kanske tänker främst på skruvdragare om vi pratar elverktyg, men vi har produkter ända upp till betongbearbetningsmaskiner och stationära sågar. Tack vare starka leverantörer håller vårt utbud absolut toppklass, säger Edströms Johan Florin.

En bra affär ska gagna kunden

Fördelen med en stor bredd i butiken är att kunder kan se, klämma och känna på produkterna fysiskt i butik. Ofta får kunden med sig verktyget hem redan samma dag. Leverantörernas maskinspecialister är dessutom regelbundet med Edströms ute på fältet och deltar i kundbesök. Allt för att vara delaktiga i att ta fram bästa möjliga lösning.

– Ingen kund är för liten, varje affär är lika värdefull. Vi vill ju inte enbart kränga saker. Vi ser mycket hellre till att göra en bra affär, som gagnar kunden både nu och i framtiden. Samt skissar på rutiner och lösningar som är kostnadseffektiva i längden, berättar Johan.

"Hyr" dina maskiner med ToolSign

Det är när du som kund tjänar på din investering som det blir en bra affär, menar Johan. Det gäller även för Edströms och leverantörerna. Som kund kan du även ta del av Edströms smarta koncept ToolSign, en helhetslösning med månadskostnad på upplägg och maskiner, där du ”hyr” de maskiner du behöver. Under valfri tidsperiod ingår även försäkring för stöld, drulle och olyckor. Istället för att investera stort får kunden en fast kostnad för hela paketet.

– På byggen kan det vara högt slitage på verktyg, men även risk för inbrott och stök. Där kan detta koncept vara mycket fördelaktigt. Likadant om du som kund behöver maskiner för ett enskilt större projekt. Då väljer man bestämd avtalstid och betalar en fast månadskostnad, istället för permanenta investeringar. Konceptet ger ytterligare bredd för våra kunder, säger Johan Florin.

Bra samarbete med leverantörer är nyckeln

Frederic Westerfjärd är verktygsspecialist på DeWalt. Det innebär ett tajt samarbete med Edströms, som han beskriver som välfungerande.

– Vi jobbar väldigt bra tillsammans, med många snabba beslut från bägge håll. Det kan röra allt från ekonomifrågor till maskiner. Edströms är en kanonbra samarbetspartner, det har jag upplevt såväl nu som från tidigare arbetsplats, berättar Frederic.
 
Han får medhåll av Petter Sönnerstedt, slutkundsansvarig säljare på Milwaukee.

– Edströms är oerhört proffsiga i sin kundhantering, det märks att de tar ansvar och ser vikten av den totala affären. Deras känsla för kvalitet, standard och kundvård håller högsta klass. Eftersom vi inte har direktkontakt med våra slutanvändare behöver vi duktiga handlare som står för den delen. Det har vi i Edströms, säger Petter Sönnerstedt. 

Botanisera bland våra elverktyg >