Kunderna driver utvecklingen av webbshopen

Edströms genomförde i januari en kundundersökning om sin webbshop. En undersökning som gav dem både ris och ros – precis som företaget önskade.

HellyEdstroms.jpg

En smidig och enkel köpprocess, med en smart varukorg som gör det enkelt att checka ut i kassan. Det är några av de många positiva svaren från kundundersökningen. Ett externt bolag skötte undersökningen, vars resultat Edströms fick ta del av i början av februari.

– Vi ville veta vad kunderna efterfrågar. Arbetet med webbshopen pågår kontinuerligt. Och det är en sak att få respons från våra egna säljare och en annan att få direkt från kund. Kommentarerna visar att webbshopen står sig väldigt bra mot våra konkurrenter, men att vi samtidigt har en del förbättringsområden, berättar Viktor Wessbo, VD för Edströms Verktyg.

Edströms valde ut de 40 kunder som handlar mest i webbshopen. Tyngden bland kunderna låg inom industrisegmentet, men även ett flertal kunder inom bygg och hantverk fanns med. Vissa kunder handlar från något enstaka segment medan flera av dem har Edströms som en helhetsleverantör.  

– Det är en bra spridning i vårt kundunderlag och speglar vår position väl. Vi är också väldigt glada över att så många av de utvalda kunderna svarade i undersökningen. Förhoppningsvis känner de hur mycket deras input kan påverka och förbättra våra processer. En win win-situation, helt klart. Eftersom nöjda kunder ofta återvänder, säger Viktor Wessbo.

Edströms webbshop sjösattes redan 1999. De kontinuerliga förbättringarna har genom hela resan varit tajt länkade till kundernas efterfrågan. År 2020 bytte webbshopen till en helt ny plattform, varifrån utvecklingen fortsatt. Arbetet med förbättringar är redan igång och fokus ligger nu på de synpunkter som kom kring sökfunktionen och användarvänligheten i ”Mina sidor”.

– Vi är väldigt nöjda med hela undersökningen och svaren som den gett oss. Att förbättra prestandan på de områden vi fick kommentarer om ligger som högsta prioritet hos oss nu. Samtidigt är vi glada över de positiva kommentarerna om styrkorna som finns i vår webbshop. Vi vill alltid framåt, och jag hoppas detta kan leda till ännu fler nöjda kunder, säger Viktor Wessbo.